Fırat Üniversitesi Tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara, kaldığı Nur cemaatine ait evde yaşamına son verdi. Olayın ardından “Cemaat baskısına dayanamadı intihar etti” haberi yapan Günışığı Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Faik Akgün’ün haberi siteden kaldırılırken, Akgün cemaatçiler tarafından tehdit edildiğini ve müdürlük görevinden alındığını söyledi.

Ardıl Batmaz'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ulusal medyada konuyla ilgili yapılan haberlerin çarpıtıldığını savunan Koca, “Elazığ’ı karıştırmak ve cemaatler nezdinde farklı emeller gerçekleştirmek üzere böyle spekülasyonlar yapılıyor. Bu haberler üzerinden Elazığ’ı ve ülkeyi kimsenin karıştırmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

HABER NEDEN KALDIRILDI?

Ankara’dan arayan bir askerlik arkadaşının, “Farklı bir süreçten geçiyoruz, haberler speküle ediliyor. Enes Kara intihar etmeden önce çekmiş olduğu videoda kız kardeşinin de aynı sıkıntıyı yaşadığını söylüyor. İkinci bir acının yaşanabileceği olasılığına karşı çok önemli değilse biraz daha düşünebilir misiniz?” demesi üzerine haberi yayından kaldırdıklarını söyleyen Koca, haberin cemaat baskısıyla kaldırıldığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtti.

‘FETÖ’NÜN ÜZERİNE GİTTİK’

Gazetenin ve Akgün’ün telefonlarının geriye dönük olarak incelenmesini talep eden Koca, “Elazığ milliyetçi ve muhafazakâr bir şehir. Şahsımız üzerinden Elazığ’ı, Elazığ üzerinden ülkeyi karıştırıyorlar. Bu şehir üzerinden iktidara yürümek istiyorlar. Gidin iktidara başka konudan yürüyün. İktidarı eleştirme konusuna gelince bu şehirde Günışığı kadar eleştiren kimse yok. ‘Cemaate vurayım’ diye benim gazetemi ve şahsımın adını kullanmaya kimsenin haddi yoktur, biz buna müsaade etmeyiz” diye konuştu. 17-25 Aralık’tan sonra herkesin, “bu karanlık dağılsın da tarafımızı belli edelim” derken kendilerinin FETÖ’nün üzerine gittiklerini söyleyen Koca, “Tehditse, tehdit yedik. Mahkemeyse, mahkemelik olduk. Şimdiki cemaatlerin kim olduğunu bile bilmiyoruz. İncelemeye alın telefonları, arkadaşımızı tehdit eden kimse, bu cemaat kimse biz de bilelim bunları” ifadelerini kullandı.

‘MAAŞINI ZARF İÇERİSİNDE VERDİK’

Faik Akgün’ün işe başladığı tarihte sigortasını yapacaklarını ancak Akgün’ün kendilerine, “Ticaret Sanayi Odası’ndan işten atıldım, işsizlik maaşı alıyorum, 11. ayda son bulacak” dediğini ve bu kabul ettiklerini iddia eden Koca, “O güne kadar maaşını zarf içerisinde kendisine verdik. İşsizlik maaşı bittiği gün 31-10-2020 tarihinde, yılın bitmesine bir gün kala sigorta girişini yaptık. O gün bugündür sigortalı olarak bizde çalışıyor. Bu arkadaşımız nasıl oldu da ulusal kanallara çıkıp böyle beyanatlar vererek bizleri karalamaya, kendisini parlatmaya çalıştı, anlamış değiliz. Devlet kurumları, kurum ciddiyetine göre davranırsa, 1 yıldır burada çalıştığı için almış olduğu bütün işsizlik maaşını devlete faiziyle iade etmek zorunda. Sigortasız çalıştırdığım için kurum olarak bizim de yasal bir sorumluluğumuz var. Biz onu ödemeye razıyız. Biz sadece bir meslektaşımızı sokakta bırakmamak için bunu yaptık” diye konuştu.

İŞ AKDİ FESHEDİLDİ

Üç aydan beri Faik Akgün’ün mesai arkadaşlarıyla ve çalışmasıyla ilgili sıkıntılar yaşadığını iddia eden Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son olarak kendisini ikaz ettik, yazı işleri müdürlüğünü devretmesini istedik, bu kadar. Dün ise işe gelmediğini fark edince iş akdini feshettik. Masasını toplarken tarihsiz bir istifa dilekçesi bulduk. Daha öncesinden işten ayrılmayı kafasına koymuş.”

Nafiz Koca son olarak Enes Kara’nın yaşamına son vermesinin ardından kamu görevlilerin sessiz kaldığına dikkat çekti, bu olay karşısında Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın sessizliğini bozmasını, otopsi raporunun kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini belirtti.

AKGÜN: KENDİSİNİ AKLAMA GİRİŞİMİDİR

Nafiz Koca’nın iddialarına cevap veren gazeteci Faik Akgün ise işsizlik maaşının 2019’un 11. ayında bittiğini, istifa dilekçesinin sahte olduğunu ve bundan ötürü Koca hakkında şikâyetçi olacağını söyledi. Maaşının da halen yatmadığını belirten Akgün, Koca’nın “telefon kayıtları incelensin” talebini ise, “Ben tehdit edildiğim zaman gazetede bile değildi. HTS kayıtları incelensin, zaten gerçek ortaya çıkar. Nafiz Koca’nın bu açıklamaları, yaptığı haksızlıktan ve gerçek gazetecilerin tepkisinden dolayı kendisini aklama girişiminden başka bir şey değildir” dedi.