Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın binasına, doğal afet ve salgın hastalık gibi acil durumlarda kullanılması gereken ihale maddesiyle 'makam asansörü' yaptırıldığı ortaya çıktı.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na Bağlı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2 Temmuz 2020 tarihinde 'Bir adet dört Durak 480 kilogramlık (6 kişi) Panoramik Hidrolik Makam Asansörü Yapım İşi' adı altında bir ihale düzenledi.

PAZARLIK USULÜYLE YAPILDI

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre ihale sonucu 14 aylık bir aranın ardndan15 Eylül 2021 tarihinde açıkladı. İhale sonuç ilanına göre de 'makam asansörü', ihaleye tek başına katılan ve 299 bin TL teklif veren Müzeyyen Ezgi Has’a yaptırıldı.

İhale, Kamu İhale Kanunu’nun 'Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen olayların' ortaya çıkması durumunda kullanılması gereken tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapıldı. Bu ihale maddesi uzun yıllardır işi istediğin firmaya verme ihalesi olarak da yorumlanıyor.