Köpekler insanların en iyi hayvan dostlarının başında gelir. Kelimenin tam anlamıyla dostturlar. Düşünün bir kere dostunuz için neler yapmazsınız ki? Onu korursunuz, her an yardımına koşarsınız, canı sıkkın olduğu zamanlarda neşelendirir moral bulmasını sağlarsınız. Bir köpeğin bu saydıklarımızdan daha fazlasını yapıyor olması dostumuz olduğunu kanıtlamaz mı? Satılık köpek ilanlarına bakarken ihtiyacınız olan dostluğu iyi belirlemelisiniz. Evet, bekçi köpekleri bizleri korur, av köpekleri en iyi yardımcılarımızdır. Peki ya bizi neşelendiren, tüm can sıkıntımızı bir anda yok eden ırk hangisi? Tabii ki süs köpekleri! Küçük ırklarının daha çok tercih edildiği sevimli dostlarımızın dünyasına bu yazımızda daha yakından bakacağız. Dilerseniz lafı uzatmadan en sevimli küçük köpekler hangileriymiş gelin hep birlikte bir göz atalım.

Maltese Terrier Irkı

Kendisi, köpek dünyasının merinos koyunudur. Kıvır kıvır tüyleri ve neşeli tavırları ile tanınan dostumuz bir pamuk şekeri görünümündedir ve en az onun kadar tatlıdır. Süs köpeği denilince akla gelen ilk ırka olması bu konudaki başarısını kanıtlamaktadır. 3-4 kg ağırlığında ve 20-25 cm boyunda olan maltese terrierler ev ortamında bakılabilecek en iyi küçük ırktır.

Cavalier King Charles Irkı

İsminden de anlaşılacağı üzere krallara layık bir ırktır. İngiliz kraliyet ailesinin sarayda beslediği özel ırklardan en çok tercih ettiği ırktır. Asli görevi avlarda sahibine yardımcı olmak olan bu ırk arkadaş canlısıdır ve oldukça oyuncudur. 5-8 kg ağırlığında ve 30-33 cm boylarında olan sevimli dostumuzu sahiplendiğinizde kendisinin soyunun saraylara dayandığını bilmeniz gerek.

Pekinez Irkı

Çin menşeili bu sevimli dostumuzun küçük minik bir yüzü ve yüzüne oranla kocaman gözleri vardır. Uzun yumuşacık tüylerini okşamaya kıyamayacağınız pekinezler 3-6 kg ağırlığında ve 15-25 cm boyundadır.

Jack Russell Irkı

Boyuna bakmayın, kendisi asıl olarak tilki avlarındaki başarısı ile ün yapmış bir ırktır. Günümüzde daha çok köpek yarışlarındaki üstün başarısıyla anılmaktadır. Bir İngiliz ırkıdır ve 5-8 kg ağırlık ile 23-38 cm boya sahiptir.

Pug Irkı

Pekinez ırkında olduğu gibi bu Çinli dostumuz da küçük sevimli bir yüze ve kocaman gözlere sahiptir. Sessiz bir ırk olmasıyla bilinirler. Oyun oynamayı çok seven bu cinsin ağırlığı 6-9 kg boyu ise 24/36 cm’dir.

Pomeranian Irkı

En küçük ırklardan biridir, hatta kendisi için oyuncak boy tabiri yapılır. Tam bir tüy yumağı olan pomeranianlar 1-3 kg ağırlığında ve 18-30 cm boyundadır.

Boston Terrier Irkı

Minyatür bir pitbull görünümündedir. Dövüş amaçlı geliştirilmiş fakat zamanla bu özelliğini kaybetmiştir. Çok fazla tüy dökmeyen yapıda olan bu ırk sosyalleşmeyi ve bağ kurmayı çok severler. Oyun oynamayı da çok seven bu küçük dostumuz; 4-11 kg ve 38-43 cm boyundadır.

Dachshund (sosis) Irkı

Güçlü bir kas ve diğer ırklardan kolayca ayırt etmenizi sağlayan farklı bir vücut yapısı vardır. İnatçı bir karaktere sahip olan küçük dostumuzun eğitimi biraz zaman alabilir. Aşırı koruyucu bir tavrı vardır. Yabancıları pek sevmez. Diğer büyük köpek ırklarına karşı gereğinden fazla cesur tavırlar sergileyebilir. 4-9 kg ağırlığındaki bu sevimli dostumuzun boyu 30-35 cm’dir.

Safkan Irklar, Mutlu müşteriler!

Beslemek istediğiniz ırk yukarıda bahsedilenlerden hangisi olursa olsun, sağlıklı ve ırkının bütün özelliklerini sergileyen bir pet almak zorundasınız. Türkiye şartlarında ırkta ve sağlıkta iade garantisi veren tek köpek üretim ve eğitim merkezi https://www.kankakopek.com/ sitesi ile hizmet veren kanka köpek’tir. 2000 yılından bu yana köpek üretim ve profesyonel eğitim merkezi olarak hizmet veren firmamız, web sitemiz üzerinden beğenerek satın almak istediğiniz ırkların siparişini 0546 427 91 26 numaralı satış ve danışma hattından alarak yavrunuzu 81 ilde adresinize kadar güvenle teslim etmektedir.

Eğer satılık köpekler konusunda araştırma yapıyorsanız, web sitemizdeki mutlu müşteri ve fotoğrafları bölümünü ve ırklarımızı incelemeden lütfen karar vermeyin.