Bir SEO ajansı ile iş birliği yaptığınızda arama motorlarında üst sıralara çıkabilmek adına çeşitli çalışmalar gerçekleştirilir. Bu çalışmalar SEO çalışması olarak değerlendirilse de ne tür işlemler yapıldığı ve nelere dikkat edildiğine dair sizlerin yani ajans müşterilerinin bilgisi olmaz. Bu yazımızda sizlere hem Search Engine Optimization ile alakalı detaylı bilgi vereceğiz hem de hangi çalışmalar yapılacağı ile alakalı detaylara bakacağız. İşte başarılı bir Arama Motoru Optimizasyonu için olmazsa olmazlar!

İçerik Kalitesi

Arama Motoru Optimizasyonu yapmak adına geçmişte anahtar kelime odaklı anlamsız yazılar yazılıyordu. Ancak Google’ın son güncellemeleri ile birlikte kullanıcı deneyimini iyileştiren ve kalitesi ön plana çıkan içeriklerin daha değerli olduğu görüldü. Bu noktada SEO ajansı ile çalıştığınızda alacağınız içerikler anahtar kelime yığınından ziyade anlamlı ve akıcı içerikler olduğunu göreceksiniz.

Kullanıcıların aradığı bilgiyi daha kolay bir şekilde bulması ve internet gezintisini verimli kılması adına doğru içerik optimizasyon çalışmalarının olmazsa olmazıdır.

Backlink

Backlink, Google tarafından hala değer verilen seçeneklerden bir tanesi olmaya devam ediyor. Google sıralamasını etkileyen bu faktörün doğru kullanılması site aramalarını arttıracağı gibi trafiği de önemli derecede etkiler. SEO çalışmalarının olmazsa olmazı olan backlink ile alakalı en önemli üç konu şu şekildedir;

  • Backlink Sayısı,
  • Backlink Kalitesi
  • Backlink Çeşitliliği

Yukarıdaki detaylara göre oluşturulmuş backlinklerin daha başarılı bir çalışmaya olanak sağlayacağı bilinirken web sitesinin daha kaliteli noktaya taşınmasına da olanak sağlayacağını ifade etmek gerekiyor.

Mobil Uyumluluk

SEO uyumlu bir web sitesine sahip olmak ya da ilgili çalışmaları gerçekleştirmek amacı ile ajansınızın dikkate alacağı en önemli konulardan bir tanesi de mobil uyumluluktur. Responsive tasarım olarak da bilinen bu uyumlu sitelerin kullanıcı deneyimini iyileştirdiği ve daha kaliteli sonuçlar ortaya çıkardığını ifade etmek şarttır.

Site içi Ayarlar

SEO ajansının dikkate alacağı son ve önemli konu da site içi ayarlardır. Bu ayarlar daha önce yapılan bütün çalışmaların destekçisi ve tamamlayıcısıdır. Bu çalışmalarda yakalanacak olan başarı aslında bütün çalışmaya imza atılması ile aynı anlama gelecektir.

https://www.metafor.com/seo/