Gezi Direnişi sırasında Okmeydanı’nda vurularak hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan, oğullarının ölüm yıldönümü yaklaşırken durumla ilgili açıklamalarda bulundular.

Cumhuriyet’ten Hilal Köse’ye konuşan anne ve baba Elvan, Berkin’i vuranın kim olduğunu bilmediklerini, dosyada sadece vuran polise ait sicil numarası olduğunu belirterek, “Görüntülerdeki kişilerin yüzleri çok açık, çok belli. Savcı bizimle görüşmeyi kesinlikle kabul etmiyor. Adalet Bakanlığı’nın, savcıya soruşturma bitirmesi için baskı yaptığını duyduk” dedi.

“BİZİ TAHRİK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Davayı açmamak adına Berkin’i illegal göstermek için çok çaba sarf edildiğini söyleyen Sami Elvan, şöyle konuştu: “Evdeyken bile göz hapsinde olduğumuzu hissediyoruz. İki ay önce sokağımızda küçük kızımı gözaltına almak istemişler. ‘Mahalleden teröristleri temizlemeye çalışıyoruz’ diyormuş bir polis… Mahalleli araya girmiş. Berkin’in ablası olduğunu çok iyi biliyorlar. Rencide edici sorular sormuşlar. Amaç; tahrik etmek.”

“ONUN DA ÖYLE BİR İNİŞİ OLACAK Kİ…”

Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’ın, “Emri ben verdim, polisim destan yazdı” sözlerini hatırlatan anne Gülsüm Elvan, “Erdoğan unutmasın. Her çıkışın bir inişi vardır. Onun da öyle bir inişi olacak ki… Ben ona öyle bir beddua ettim ki, o kadar ah aldı ki… Tutar bir gün, unutmasın… Ben soracağım. O hesap verecek. Eğer hayattaysam sırf bunun için… Yoksa hayatta değildim, çoktan gitmiştim. Benim çocuğumun katili Recep Tayyip Erdoğan. Başka kimse değil. Her yerde sesimi çıkaracağım, her yerde onun katilliğini yüzüne vuracağım…” diye konuştu.