IŞİD'in Kobanê’ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014 tarihinde gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de bulunduğu 21’i tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobanê Davası’nın 13’üncü duruşması 4’üncü gününde Sincan Cezaevi Kampüsü Duruşma Salonu’nda görülüyor.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre duruşmada sabah saatlerinde birleşen dosyalarda yer alan gizli tanık “ML1Z0G7R1T (Malazgirt)” dinlendi. “Gizli tanık Malazgirt” hakkında daha önce de Mardin’de ifadesinin alınması için yazılan müzekkere ise 2019 yılında bulunamadığına ve Tanık Koruma Tedbir Kararı olmadığına dair evrak Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. 

TANIK KORUMA TEDBİR KARARI YOK 

2019 yılında bulunamayan ve hakkında "Tanık Koruma Kararı" olmadığı söylenen "gizli tanık Malazgirt", 3 yıl sonra Kobanê Davası için bulundu. HDP ve DBP’li siyasetçiler ile yerlerine kayyım atanarak, tutuklanan belediye eş başkanlarının dosyalarında yer alan "ML1Z0G7R1T (Malazgirt)" isimli “gizli tanık” ile ilgili de Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin dinlenmesi kararı üzerine emniyet tarafından gönderilen yazıda, "ML1Z0G7R1T kod isimli şahıs hakkında Mardin 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı tarafından verilen herhangi bir Tanık Koruma Tedbir Kararı olmaması, ilgi sayılı talimatta şahsın iletişim ve açık kimlik bilgilerinin bulunmaması sebebiyle belirtilen kod ismiyle şahsın tespit edilemediği" ifadelerine yer verilmişti