Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen atama listesi emniyet müdürlüklerine iletildi. Atama listesinde yer alan 33 emniyet müdürü arasındaki bir isim ise dikkat çekti.

ŞIRNAK’A GÖNDERİLDİ

Halk Tv’nin haberine göre, Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürü Murat Yıldırım Şırnak İl Emniyet Müdürlüğüne atandı. Yıldırım, geçen hafta ilçede iki genç grup arasında yaşanan kavganın ardından gelişen olaylarla gündeme gelmişti.

İKİ GRUP ARASINDA KAVGA YAŞANDI

Olay 27 Haziran akşamı yaşanmıştı. AKP Zeytinburnu İlçe Gençlik Kolları yöneticileri ile başka bir grup arasında kavga meydana gelmişti. Olaya müdahale eden polis ve bekçiler, gençleri gözaltına alıp ilçe emniyet müdürlüğüne götürmüştü.

‘AKP’Lİ GENÇLERDEN ÖZÜR DİLETTİ’

Kriz de, ilçe emniyet müdürlüğünde yaşandı. İddiaya göre, AKP ilçe gençlik kolları yöneticileri, gözaltına alınmalarına tepki gösterdi ve bu sırada İlçe Emniyet Müdürü Murat Yıldırım devreye girdi. İlçe Emniyet Müdürü Yıldırım, olaya müdahale eden polis ve bekçileri çağırtarak, AKP’li gençlerden özür dilemelerini sağlamıştı.

ÖZDAĞ DURUMA TEPKİ GÖSTERDİ

Olayın ortaya çıkması, çeşitli kesimlerin tepkisine neden olmuştu. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu sabah Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün önüne giderek basın açıklaması yapmıştı.

Öte yandan, atama listesine göre Şırnak’a tayini çıkan bir diğer isim ise emniyet amiri Hakkı Akgün oldu.