Emine Şenyaşar'a, AKP'li milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a hakaret ettiği iddiasıyla bir dava daha açıldı. 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki Adalet Nöbeti 294'üncü gününde devam ediyor. Nöbette olan Anne Emine Şenyaşar'a bir davada Ankara Batı 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'nde açıldı. 

Anne Şenyaşar'a Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan dava Ankara Batı Asliye Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. "Kamu görevlisine hakaret" iddiasıyla açılan davanın iddianamesinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız müşteki olarak yer aldı. Anne Şenyaşar'ın 2 Ekim 2020'de adliye önünde  yaptığı konuşmasındaki "Bu Halil (AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız) faizcidir, hırsızdır, bu hırsızların peşine düşsünler, Halil'in peşine düşsünler bakalım kaç kişiyi öldürmüş" sözleri suç olarak yer aldı. 

Anne Şenyaşar'ın bu sözlerinin "Evrensel" adlı youtube kanalında yayınlanan videoda yer aldığı ve Şenyaşar'ın emniyet ifadesinde de kabul ettiğine yer verildi. 

İddianamede Anne Şenyaşar'ın beyan ettiği sözlerin içeriğinin "küçük düşürücü ve aşağılayıcı" nitelikte olduğu iddia edildi. Yine paylaşımlarda hedef alınan kişinin Urfa milletvekili İbrahim Halil Yıldız olmasından dolayı eylemin kamu görevlisine hakaret suçunu oluşturduğu, sözlerin "düşünce özgürlüğünün sınırları dışına çıkarak, ağır eleştiri ve tenkit sınırlarını da aştığı" gerekçesi suretiyle suç teşkil ettiğine şüphe bulunmadığına yer verildi. 

Ankara Batı 6'ncı Asliye Ceza Mahkemesi, hazırlanan iddianameyi kabul ederek Şenyaşar'ın basit usulle yargılanmasına karar verildi. 

DAHA ÖNCE İKİ DAVA AÇILDI

Emine Şenyaşar'a daha önce de Urfa Asliye Ceza Mahkemesi'nde İbrahim Yıldız ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği iddiası ile davalar açılmış, davalar birleştirilmişti.

Kaynak: MA