Adalet mücadelesini 241 gündür kesintisiz sürdüren Emine Şenyaşar, adalet mesaisine bugün kolundaki serumla katıldı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar (65) ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 241’inci gününde devam ediyor.  

‘SERUMLA NÖBET SÜRÜYOR’

Sabah saatlerinde Urfa Adliyesi önüne gelmek isterken tansiyonu düşen Şenyaşar, eşi ve çocuklarının gözleri önünde katledildiği Suruç Devlet Hastanesi'ne gidemediğinden ilçede bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Sağlık çalışanlarının müdahalesi kendine gelen Şenyaşar, doktorların “2 gün dinlenmen gerek” ikazlarına rağmen adalet eylemine ara vermeyeceğini belirtti. Şenyaşar, ilerleyen yaşı ve sağlık sorunlarına rağmen serum takılı bir şekilde Urfa Adliyesi önüne gitmek için yola çıktı. 

Kolunda serum olan anne ve oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi'ne önüne gelerek Adalet Nöbeti’ne başladı. 

‘BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI'

Ferit Şenyaşar, “Bu insanlık dramı, artık annenin kaldırımda oturacak hali kalmadı. Annem her gün gözlerimin önünde eriyor. Buna biri dur desin” dedi. 

Şenyaşar ayrıca bugün saat 13.00’da aile avukatları ve Urfa Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile adalet arayışının geldiği aşama ve eylemin gidişatına dair kamuoyunu bilgilendirmek için adliye önünde basın açıklaması yapacaklarını belirtti.

Kaynak: MA