Emine Erdoğan, haziran ayında Çevre Kanunu’nda yapılan değişiklikle tüm Türkiye kıyılarını kapsayan mapa ve şamandıra ihale verme ve işletme yetkisinin kendisinin himayesinde kurulan Türkiye Çevre Ajansı'na verilmesinin ardından yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Dünya Bankası'nın “Sıfır Atık Projesi' nedeniyle verdiği ödül nedeniyle düzenlenen törene katılan Hürriyet yazarı Fatih Çekirge'nin "Hanımefendi, ödül için kutluyorum. Ama biliyorsunuz bir süredir bazı iddialar ve saldırılar var. Malum Türkiye Çevre Ajansı..." şeklindeki sorusu üzerine Erdoğan şunları söyledi:

"Vallahi inanamıyorum. Bunları ortaya atanlara inanamıyorum... Nasıl bir şeydir bu? Bilin ki bu bir ahlaki meseledir. Nasıl böyle düşünebilirler... Kurulan ajans, devletin resmi kurumu. Bana nasıl bağlı olabilir?

Benim o ihalelerle ne ilgim olabilir? Devlet düzeninde böyle bir şey olabilir mi? Benim çevre için, çocuklarımızın geleceği için yaptıklarım ortada. Bunca şey yapıyorum. Sonra böyle bir ahlaki sorunla karşılaşıyorum... İnanın bu bir ahlaki meseledir. Yalan olduğunu tekzip ettik. Kararlar alındı.”