CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa, dün Dünyanın 1001 Hali isimli programını, son yılların en büyük "iş kazası" olarak nitelediği Soma'dan canlı sundu ama yetkililerin kendini engellediğini ileri sürdü.

Her ay, yaptığı programlarda iş kazalarını konu edinen CNN Türk Ekonomi Müdürü Emin Çapa, dün Dünyanın 1001 Hali isimli programını, son yılların en büyük "iş kazası" olarak nitelediği Soma'dan canlı sundu.

Yarın yani 13 Mayıs çarşamba günü, Soma faciasının yıldönümünde yaşamını yitiren 301 madencinin anılacağını anımsatan Emin Çapa, kazanın birinci yılında iş güvenliği ve dava açısından nerede olunduğunu anlatmaya çalıştı.


ANKARA, SEÇİM ÖNCESİ MEDYANIN MADENE GİTMESİNİ İSTEMİYOR

gazeteciler.com’da yer alan haber egöre, Emin Çapa Soma faciasının yıldönümü öncesi Soma'dan canlı yayın yaptı ancak, 301 madenciye mezar olan maden önünde çekim yapılmasına izin verilmediğini de Twitter hesabından duyurdu.

Çapa, Twitter'da "Seçim öncesi Soma'nın gündeme gelmesi istenmediği için, bütün çabama rağmen kazanın olduğu madenin önünden yayın yapmama izin verilmedi" yazdı ve ekledi:

Yanımda telefonla konuşan yetkiliye karşıdan "Ankara seçim öncesi Soma maden bölgesine medyanın gitmesini istemiyor" dendiğini kendim duydum.
Bir de bunlar var. Yahu Soma faciasının yıldönümü. Isterseniz önümüzdeki 20 seçim etkilenmesin 100 yıl bekleyeyim.