Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan ve EMEP Ankara İl Başkanı Şükran Doğan, kapatma davası açılan HDP’ye dayanışma ziyaretinde bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve milletvekilliği düşürüldüğü için parti genel merkezinde adalet nöbetini sürdüren HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile görüşen Gürkan, tüm bu girişimlerin toplumsal muhalefetin susturulmasına, bastırılmasına yönelik olduğunu ifade etti.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan ve EMEP Ankara İl Başkanı Şükran Doğan, kapatma davası açılan HDP’yi ziyaret etti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile görüşen Gürkan, HDP’ye yönelik baskılar ve siyasi operasyonların aslında siyasi iktidarın yöneldiği daha otoriter bir rejim oluşturma politikalarından birisi olduğunu vurguladı.

Ziyaretlerinin dayanışmanın ötesinde demokratik hak ve özgürlükleri birlikte kazanma mücadelesinin bir ifadesi olduğunu dile getiren Gürkan, AKP iktidarının İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı, HDP’ye kapatma davası, Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi gibi uygulamaların bir bütün olarak ele alınması gerektiğini söyledi.

Tüm bu girişimlerin toplumsal muhalefetin susturulmasına, bastırılmasına yönelik olduğunu belirten Gürkan, bu nedenle ortak talepler etrafında bir demokrasi mücadelesiyle kazanmanın mümkün olduğunu söyledi.

BULDAN: HER SONUCA KARŞI MÜCADELEYE HAZIRIZ

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da HDP’nin bugün büyük bir baskıyla karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Partilerine yönelik kapatma davasına, yüzlerce kişiye siyaset yasağı istenmesi girişimlerine işaret eden Buldan, HDP’nin her türlü sonuca karşı mücadeleye hazır olduğunu ifade etti.

Ayrıca HDP Kadın Meclislerinin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı mücadele ettiğini ifade eden Gürkan, demokrasi güçleriyle ortak mücadelenin önemli olduğunu vurguladı.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Gürkan, ardından milletvekilliği düşürülen ve Meclis'ten polis zoruyla çıkarıldığı için parti genel merkezinde adalet nöbetini sürdüren HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ile görüştü.

Gergerlioğlu kendisine yönelik milletvekilliğinin düşürülmesi ve Meclis’te sabahın erken saatlerinde gözaltına alınması sürecine ilişkin bilgi verdi. Gergerlioğlu, baskılara karşı adalet ve hak mücadelesini sürdüreceğini ifade etti.

Gürkan da Gergerlioğlu’nu insan hakları mücadelesi nedeniyle çok iyi tanıdıklarını, insan hakları mücadelesinin adalet ve demokrasi mücadelesinin bir parçası olduğunu dile getirdi.

Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesinin bütün Türkiye halkının seçme ve seçilme hakkının ihlal edilmesi anlamına geldiğini belirten Gürkan, ortak mücadele vurgusunda bulundu.

Kaynak: Evrensel