Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, parti heyetiyle birlikte İskenderun ve Osmaniye'nin ardından dün 6.4 şiddetinde sallanan Samandağ'da ziyaretlerde bulundu.

Yerel halkın ve gönüllülerin koordine ettiği Hatay Deprem Dayanışma noktasındaki gönüllüler, kritik sürede Samandağ'da arama kurtarma faaliyetinde yaşanan gecikmenin insani yardım konusunda da devam ettiğini belirterek halen en önemli sorunun çadır sorunu olduğunu anlattılar.

Samandağ’ın yardım elinin en zayıf ulaştığı yerlerden olduğuna dikkat çeken Akdeniz, “Samandağ’ın feryadını duyun” diyerek dayanışma çağrısı yaptı.

AFAD TSUNAMİ UYARISI YAPTIĞI SAHİLE ÇADIR KENT KURDU

Hatay Deprem Dayanışması’ndan Cansel Aslan ve Talat Oruç’un verdiği bilgiye göre arama kurtarma çalışmaları ilçeye çok geç geldi ve insanlar iş makineleri olmadan kendi imkanları ile yakınlarını kurtardı. İlçe belediyesi hiç ortada görünmedi.

Adana ve Mersin’den gelen gönüllüler ilk gelen arama kurtarma ekipleri oldu. Hatay Deprem Dayanışması ise araçlarla depremzedelere gıda, hijyen malzemeleri, battaniye ve kıyafet sağlıyor. Ancak konteynerlerin olmadığı ilçede, yaşanan 6.4’lük depremin ardından bir kişi hayatını kaybetti, çadır ihtiyacı arttı. AFAD ise tsunami riskine rağmen deniz kenarına kurduğu çadır kenti AFAD merkezinin yaptığı tsunami uyarısının ardından tahliye etti.

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, yardım elinin en zayıf ulaştığı yerin Samandağ olduğunu belirterek parti olarak Samandağ'daki koordinasyon ile dayanışma içerisinde olacaklarını ifade etti.

Samandağ’daki yıkıntılar gösteren Akdeniz, “Burası savaş yaşamış bir kent değil, deprem yaşamış bir kent. Şehir hayalet şehre dönmüş durumda. Yardımın en geç ulaştığı şehir. Samandağ’ın feryadını duyun” diyerek Samandağ’a daha fazla dayanışma çağrısında bulundu.

Depremde Ali İsmail Korkmaz Vakfı da yıkıntılar arasında kalmıştı. Akdeniz, Samadağ’ın ardından Antakya’ya bağlı Ekinciler Mahallesi’nde depremde yakınlarını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın ailesini ziyaret etti.

Dün gerçekleşen depremin ardından aile bahçedeki seraya attıkları paletler üzerine serdikleri yataklarla geceyi geçirmiş. Aileye başsağlığı dileyen Akdeniz, vakfı birlikte yeniden ayağa kaldıracaklarını dile getirdi.

Kaynak: Evrensel