Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Kürt sorununun çözümü noktasında muhatabın kim olacağı yönündeki tartışmalara dair açıklamada bulundu.

Akdeniz, "Türkiye’de Kürt sorunu vardır. HDP demokratik, yasal, meşru bir partidir. Kürt sorunun demokratik çözümü HDP’nin de ötesinde bütün halkın sorumluluğudur" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve HDP Milletvekili Sezai Temelli'nin Kürt sorununun çözümünde muhatabın kim olduğuna dair peş peşe yaptıkları açıklamalar tartışmaya neden oldu.

Kılıçdaroğlu'nun çözüme dair HDP’nin meşru organ olduğunu ifade etmesinin ardından Temelli, "Çözümün adresi ve asıl muhatabı İmralı'dır" ifadelerini kullandı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, çözüm için adresin Meclis olduğunu ancak hiçbir aktörün göz ardı edilemeyeceğini belirtirken Selahatttin Demirtaş, “Faydasız ve çoktan tükenmiş tartışmalar gündeme getirmek çözüme katkı sunmaz” dedi.

Kılıçdaroğlu da yaptığı ikinci açıklamasında "Bizim için bu konuda tek adres var o da Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Parlamento dışında bir adres yoktur. İmralı da Kandil de muhatabımız değildir" ifadelerini kullandı.

EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de Twitter hesabından konuya dair yaptığı açıklamada "Türkiye’de Kürt sorunu vardır. Sorunun kaynağı Kürt halkının demokratik taleplerinin inkar edilmesidir. HDP demokratik, yasal, meşru bir partidir. Kürt sorunun demokratik çözümü HDP’nin de ötesinde bütün halkın sorumluluğudur. Çünkü sorun Türkiye’nin demokratikleşme sorunudur." dedi.