EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 4 bin 250 TL olarak açıklanan asgari ücret ile işçi ve emekçilerin yüksek enflasyona ezdirildiğini söyledi.

Akeniz, "Kamu başta olmak üzere geçmiş dönemde imzalanan TİS görüşmeleri yeniden güncellenmeli, ek zam talebi yükseltilmelidir. Metal sektörü dahil yeni TİS görüşmeleri için taslaklar hızla yenilenmelidir" dedi.

Akdeniz'in Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

1-Asgari ücretli yüksek enflasyona ezdirilmiştir. TL’nin değer kaybı nerede duracak belli değildir. Vergi yükü de işin cabası. Azami yoksulluk ve açlığa karşı işçi ve emekçilerin elindeki tek savunma kalkanı birleşik mücadeledir.

2- Kamu başta olmak üzere geçmiş dönemde imzalanan TİS görüşmeleri yeniden güncellenmeli, ek zam talebi yükseltilmelidir. Metal sektörü dahil yeni TİS görüşmeleri için taslaklar hızla yenilenmelidir."

3- Zam yağmuru durmadan, zamlar geri çekilmeden açıklanan asgari ücret miktarı, emekçileri “cebi delinmiş ceket” ile kandırmaktan ibarettir. İnsanca yaşayacak ücret ve zamlara karşı mücadele yeni başlıyor. Bu kış emekçiler için sıcak mücadele ile geçecek.