Emekli amirallerin Montrö bildirisine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmanın TCK’nın 316. maddesi kapsamında yürütüldüğü öğrenildi.

Dün gece bir bildiri yayınlayan emekli amiraller, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması ve kamuoyuna yansıyan ‘sarıklı amiral’ ile ilgili endişelerini dile getirmişti. İktidar kanadının bildiriye yönelik tepkilerinin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bildiriyle ilgili re’sen soruşturma başlatmıştı.

SORUŞTURMA, TCK 316. MADDESİ KAPSAMINDA YÜRÜTÜLÜYOR

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre; soruşturmanın TCK 316. maddesi kapsamında yürütüldüğü belirtildi. Başsavcılığın bildiriyi hazırlayan isimleri tespit ettiği ve söz konusu isimlerin önümüzdeki günlerde ifadeye çağrılacağı kaydedildi.

TCK 316. MADDESİ: SUÇ İÇİN ANLAŞMA

"Suç için anlaşma suçu", 5237 sayılı TCK’nın 316. maddesinde 'Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar' bölümünde şu şekilde düzenlenmiştir:

"Bu kısmın dördüncü ve beşinci bölümlerinde yer alan suçlardan herhangi birini elverişli vasıtalarla işlemek üzere iki veya daha fazla kişi, maddi olgularla belirlenen bir biçimde anlaşırlarsa, suçların ağırlık derecesine göre üç yıldan on iki yıla kadar hapis cezası verilir."