Emekli amiral Türker Ertürk, HDP'ye ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

"HDP’nin 'Türkiye partisi olma yolunda' büyük katkılarının olduğunu" belirten Ertürk, "Demirtaş’ın Türkiye için bir şans olduğunu düşünüyorum" dedi.

Emekli amiral Türker Ertürk, Halk TV’de katıldığı programda HDP'ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ertürk, Demirtaş’ın Türkiye için bir şans olduğunu, "HDP'nin Türkiye partisi olma yolunda" büyük katkılarının olduğunu belirterek, kendilerine düşen sorumluluğun da yerine getirilmesi gerektiğini aktardı.

"DEMİRTAŞ TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANS"

"Demirtaş’ın Türkiye için bir şans olduğunu düşünüyorum" diyen Ertürk, "Demirtaş niye şans Türkiye için, HDP’nin Türkiye’nin partisi olma yolunda ciddi hamleler yaptı. Bundan sonra da yapabilir, bunun emarelerini görüyorum" dedi.

"HDP'NİN TÜRKİYE PARTİSİ OLMASINI İSTİYORUZ"

"Biz halk olarak zaten HDP’nin Türkiye partisi olmasını istiyoruz" diyen Ertürk, "Tabii ki Demirtaş’a, HDP’nin yöneticilerine bu konuda büyük sorumluluklar düşüyor ama bize de düşüyor. Biz de onlara doğru adım atmalıyız ki onlar da Türkiye’nin partisi olma yolunda adım atsınlar. Ama AKP iktidarı bu şansı yok etmeye çalışıyor. Ne için? Çünkü bugün Kürt oyları üzerinde belirleyici olan Demirtaş" ifadelerini kullandı.

"KÜRT OYLARINI MOBİLİZE ETMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Ertürk, "Ben bölgeyi gezerken bunu gözlemlemiş biri olarak söylüyorum, sadece okuduklarıma dayanarak değil. Seçim kazanabilmek için Öcalan’la, artık Kürt oylarında belirleyici olma özelliğini kaybetmiş Kandil’le, şimdi de PYD’yle, bir şekilde üçlü kıskaçla Demirtaş’ı itibarsızlaştırmaya çalışılıyor. Bir şekilde bu işe ABD’yi de dahil ederek Kürt oylarını mobilize etmeye çalışıyor" diye konuştu.