Emek ve Özgürlük İttifakı, açıkladığı yol haritası kapsamında görüşmelere başladı. TKP, SOL Parti, Halkevleri ve Kaldıraç’ı ziyaret eden ittifak heyeti, birlik ve mücadele çağrısı yaptı.

Görüşmelerde ittifakın genişlemesi, ortaklaşması veya diğer ortak mücadele biçimleri üzerinde duruldu.

Ziyaret programı devam edecek.

Emek ve Özgürlük İttifakı, 24 Eylül deklarasyonunun ardından sol, sosyalist, devrimci, demokratik parti ve örgütlerle görüşmelere başladı.

İttifakta yer alan parti temsilcilerinden oluşan heyet, ilk olarak Türkiye Komünist Partisi, SOL Parti, Halkevleri ve Kaldıraç’ı ziyaret etti.

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın açıkladığı deklarasyon metninin anlatıldığı ziyaretlerde, en geniş halk ittifakı ihtiyacı hatırlatıldı.

Yayımladıkları ortak deklarasyona ilişkin görüş ve önerileri almak istediklerini dile getiren Emek ve Özgürlük İttifakı heyeti, halk içerisinde birlik isteğine vurgu yaptı. Halk ittifakının “Eylemde ve ittifakta birlik, ajitasyonda serbestlik” prensibiyle hareket ettiğine değinen heyet, parti ve örgütlerin kendi program ve çalışmalarına herhangi bir engelin söz konusu olmadığını belirtti.

Görüşmelerde bu zorlu süreçte yan yana durmanın ve diyalog kanallarını açık tutmanın önemine vurgu yapıldı. TKP ve SOL Parti ziyaretlerinde, istenirse Emek ve Özgürlük İttifakı'nın Sosyalist Güçbirliği ile ortak toplantı yapabileceği de ifade edildi.

Emek ve Özgürlük İttifakı, saptadığı yol haritası kapsamında, parti ve örgütlerle, sendikalar ve çeşitli halk kesimleriyle görüşme ve toplantılara devam edecek.

Kaynak: Evrensel