Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) ve Sosyalist Meclisler Federasyonu'ndan (SMF) oluşan Emek ve Özgürlük İttifakı, 11 Aralık'ta Adana'da halk buluşması gerçekleştirecek.

24 Eylül’de "Birlikte değiştireceğiz" diyerek kuruluşunu ilan eden ittifak, TİP Adana şube binasında düzenlediği basın toplantısıyla, tüm yurttaşları, 11 Aralık’ta saat 14.00'te Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilecek halk buluşmasına çağırdı.

"KENDİ KADERİNİ ELİNE ALMAK İSTEYENLERİN İTTİFAKI"

Basın açıklamasında konuşan HDP İl Eş Başkanı Helin Kaya, “Emek ve Özgürlük İttifakı, hakkını arayan, 'İş, ekmek, barış, demokrasi, özgürlük ve laiklik' diyen, kendi kaderini eline alıp kendi kendisini yönetmek isteyen Türkiye’dir" dedi.

Bu ittifakın sadece seçimlerle sınırlı bir ittifak olmadığını vurgulayan Kaya; insanca çalışılacak ve yaşanacak bir düzen ve halk egemenliğine dayanan güçlü bir demokrasi; Çukurova’daki güvencesiz çalışan tarım işçileri, ayakkabı ve tekstil işçilerinin, köylünün yaşadıkları sorunların çözümü; Kürt sorununda barışçıl ve demokratik bir çözüm; Alevilerin eşit yurttaşlık hakkı; kadınlar, gençler ve ezilen tüm toplumsal kesimlerin eşitliği ve özgürlüğü; doğanın ve kültürel varlıklarımızın korunması gibi talepler için fabrikalarda, tarlalarda, okullarda mücadeleyi birlikte büyüteceklerinin altını çizdi.

“OPERASYONLAR HALKIN DEĞİL İKTİDARIN BEKASI İÇİN”

Kaya, derinleşen yoksulluk, işsizlik, geleceksizlikle birlikte yükselen tepkiye karşı ömrünü uzatmak isteyen AKP iktidarının, savaş dayatmalarını ülkenin kaderi haline getirmek istediğini ifade etti.

Kaya, Taksim’deki bombalı saldırının ardından Suriye’nin kuzeyine yönelik yapılan hava operasyonun, Türkiye halklarının değil iktidarın bekası için yapıldığını söyledi.

"İTTİFAK, SORUMLULARDAN HESAP SORMAK İSTEYENLERİN KATILIMIYLA BÜYÜYECEK"

Türkiye halkları ve emekçilerinin on yıllardır iktidarın Suriye başta olmak üzere bölgede yürüttüğü politikaların ağır faturasını ödediğini ifade eden Kaya, şöyle devam etti:

“Yiten canlar bu ülkenin çocuklarıdır, ülkenin ekonomisi talan edilmektedir, faşizan ve despotik yönetim sorgulanamaz hale getirilmek istenmektedir. İçinden geçilen bu kritik dönemde Emek ve Özgürlük İttifakı olarak tarihsel sorumluluğumuzun farkındayız ve buna uygun davranma konusunda kararlıyız. İttifakımız; bir mücadele birliği ve ortaklığıdır. AKP-MHP iktidarının halk düşmanı politikalarına direnen, bu düzenden ve iktidardan kurtulmak; sorumlulardan hesap sormak isteyen tüm kesimlerin, siyasal ve toplumsal muhalefet güçlerinin katılımı, katkısı ve desteğiyle büyüyecektir.”

Birlik çağrısını emekçilere, demokrasi, hak, hukuk, özgürlük, eşitlik mücadelesini yürüten bütün toplumsal hareketler, kurum, kuruluş ve yurttaşlara yaptıklarını dile getiren Kaya, şunları söyledi:

“Hep beraber sorumluluk alalım. Toplumu köleleştirmek isteyen, savaşla, zulümle ve açlıkla halkları teslim almaya çalışan, baskı ve sansürle gerçekleri karartmayı amaçlayan iktidarın yangın yerine çevirdiği ülkeyi ortak taleplerimiz ve birlikte mücadelemizle özgür ve demokratik bir şekilde yeniden inşa edelim.

Adana’da emeğin, özgürlüğün ve barışın seçeneğini büyütmek için ilk adımı atıyoruz! 11 Aralık Pazar günü saat 14.00'te Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda 'Şimdi emek ve özgürlük zamanı' diyeceğiz. Hepinizi halk buluşmasına bekliyoruz.”

Kaynak: Evrensel