Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, 6 yıl önce yaşanan Kobani eylemleri gerekçesiyle çok sayıda siyasetçinin gözaltına alınması nedeniyle HDP Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan ve Ankara İl Başkanı Fikret Aslan'ın bulunduğu heyeti, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve Tülay Hatimoğulları ile Tuncay Bakırhan karşıladı.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, operasyona ilişkin yapılan pek çok yorumun doğruluk payı olduğunu ifade etti.

İşsizlik ve yoksulluğun artması gibi sorunların üzerinin milliyetçilikle örtülmek  istenmesinin operasyonun sebeplerinden biri olduğunu ifade eden Gürkan, "Ancak tek neden bu değil. Kürt siyasi hareketinin temsilcilerine yönelik bu operasyonun Kürt sorununda çözümsüzlük politikalarının devamı olduğunu söyleyebiliriz. İktidarın politikalarına karşı halk içerisinde bir tepki birikiyor. İktidar kendi siyasi gücünü baskıdan ve kutuplaşmadan yeniden güç devşirebileceğini düşünüyor" dedi.

Tek adam yönetiminin faşist bir yönetim inşası için muhalefetin olası bir araya gelişlerini engellemeye çalıştığını ifade eden Gürkan, otoriter bir rejimin başka türlü inşa edilemeyeceğini söyledi.

Dolayısıyla operasyonun sadece HDP'ye yönelik olmadığını ifade eden Gürkan,  bu saldırının siyaset yapma hakkına karşı yapıldığını, demokrasi ve özgürlüklerin emekçilerin ve tüm toplumsal kesimlerin ortak mücadelesiyle kazanılabileceğini dile getirdi.

'BU DESTEK DALGASI BİZE GÜÇ VERİYOR'

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, operasyonun sebeplerine ilişkin bir görüş birliği oluştuğunu ve birçok kesimden, hızla tepkilerin geldiğini söyledi.

Çok sayıda dayaışma ziyareti aldıklarını belirten Sancar, “Bu da şunu gösteriyor, iktidar halk desteğini kaybediyor. Rızayı yitirdikçe zor aygıtlarını daha fazla kullanıyor. İktidarın dönüşümüne tanık olduğumuz bu dönemde muhalefetin daha etkili bir konum alması gerektiğini düşünüyoruz. Bize düşen buna karşı daha geniş kesimlerin rızasını alacak bir programla ortaya çıkmak, alteratif ortaya koymak, daha etkili bir mücadele hattı örmek. Arkadaşlarımızın içeride olması bizi üzüyor ama bu destek dalgası da güç veriyor” dedi.

Kaynak: Evrensel