Emek Partisi, İran’da Mahsa Amini'nin 'başörtüsü kuralına uymadığı' gerekçesiyle gözaltına alınıp öldürülmesi üzerine başlayan eylemlerle ilgili açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada, “Cesaretleri ve kararlılıklarıyla tüm dünyaya örnek olan İranlı kadınlar özgürlükleri için her yerde mücadele etmeye, seslerini duyurmaya devam ediyorlar” denildi.

Evrensel’in haberine göre, Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan imzasıyla yayımlanan açıklama şöyle:

“İran Rejimi, 'başörtüsü kuralına uymadığı' için 22 yaşındaki genç kadın Mahsa Amini'yi öldürdü.

Başörtüsü zorunluluğunu ve ahlak polislerini, kadınlar üzerinde bir sopa gibi sallayan rejim, yarattığı baskı mekanizmasını İranlı işçi ve emekçilerin üzerinde Demokles Kılıcı olarak kullanıyor.

Mahsa cinayetinin ardından kitleselleşen ve sokağa taşan halkın tepkisi İran rejiminin onlarca kadını öldürerek, baskı kurarak kendini var etme çabasının halk nezdinde bir karşılığı olmadığını gösteriyor.

Bugün İran'da kadınlar, öğrenciler, işçiler polisin tüm tehditlerine karşı sokağa çıkıyor. Büyük petrol fabrikalarından şeker fabrikalarına işçiler açıklamalar yayınlayarak grev çağrıları yapıyorlar. Esnaf kepenk kapatıyor. Üniversite öğrencileri polisin tüm müdahalelerine rağmen ‘Hepimiz Mahsayız, sonuna kadar savaşacağız’ sloganıyla yürüyüş yapıyor.

Cesaretleri ve kararlılıklarıyla tüm dünyaya örnek olan İranlı kadınlar özgürlükleri için her yerde mücadele etmeye, seslerini duyurmaya devam ediyorlar.

İran rejiminin kadınların hayatına mal olan baskı mekanizmalarına karşı, diktatörlüğe karşı sokağa çıkan, mücadele eden İran halkına selam olsun!