İlçe binasında bulunan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın fotoğrafları, afişler, dövizler ve pankartlar parçalandı.

EMEP Rize İl Başkanı Hasan Zorlucan, gerici güçlerin gerçekleştirdiği saldırıya tepki gösterdi.

EMEP İl Başkanı Hazan Zorlucan, bugün parti binasına gittiğinde binasında bulunan afişler ve pankartların sökülüp parçalandığı ve eşyaların dağıtıldığını gördü.

210774

Durumu polise bildirerek şikayetçi olan Zorlucan, “Büyük olasılıkla gerici güçlerin yönlendirilmesi sonucunda ilçe binamıza saldırı gerçekleştirilmiştir. Hiçbir güç işçi sınıfı ve emekçi halkımızın kurtuluş mücadelesine yardımcı olan partimizi mücadeleden geri adım attıramayacaktır. Yaşasın iş, ekmek ve özgürlük mücadelemiz” dedi.

210771

İHD TEPKİ GÖSTERDİ

EMEP Fındıklı ilçe örgütüne yönelik saldırıya ilk tepki İnsan Hakları Derneği Rize Temsilcisi Günay Karafazlı’dan geldi.

Karafazlı; “Bu saldırılar aslında bugün yaşanan saldırılar değil. Uzun zamandan beri toprağını, suyunu, derelerini, vadilerini savunan; demokrasi, adalet ve barış isteyen; insan hakları ve özgürlükleri savunan insanlara, örgütlere yönelik bu saldırılar yıllardan beri devam ediyor. Fındıklı halkının özgür iradesiyle; son yıllarda MECİ kültürü ve dayanışmasıyla yükselen ve güçlenen, demokrasi ve insan hakları mücadelesini çekemeyen karanlık güçlerin bu saldırıları gerçekleştirdiğini biliyoruz. Bu sinsi provokatif saldırıların dayanışma içerisinde olan insanlarımızın demokrasi mücadelesini asla engelleyemeyecektir. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz” dedi.

210773

210775

Kaynak: Evrensel