Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyeleri eşbaşkanlarının görevden alınarak, yerlerine kayyım atanmasına karşı başlatılan protesto eylemleri sürüyor. HDP’lilerin Diyarbakır’da Lise Caddesi’nde başlattıkları oturma eylemi  9 ‘ncu gününe gününe girdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım atamasını protesto için Lise Caddesi’nde toplanan HDP’li milletvekilleri ve yurttaşlara destek olmak üzere Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu da katıldı.

Belediyelere Kayyım atanmasına karşı TMMOB, KESK, DİSK, TTB genel başkanları Lise Caddesi’ne geldi. Yerine kayyım atanan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ve HDP’li vekiller tarafından karşılanan heyet, oturma eylemindeki yurttaşlar tarafından sloganlarla karşılandı.

Oturma eyleminde konuşan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ülkede yaşanan demokrasi sorununa karşı birlikte mücadele etmenin önemine vurgu yaptı.

Maçoğlu, şunları söyledi: “Van, Mardin, Diyarbakır nezrinde bütün demokrasi vicdanının burada olduğunu biliyoruz. Biz Diyarbakır halkının bu vicdana sahip çıkacağını çok iyi biliyoruz. Herkes iyi bilsin ki bu vicdan bütün halklar bir araya gelerek, işçilerin, ezilenlerin, yoksulların, emek cephesinin bir araya gelerek üstesinden geleceğini biliyoruz. Bu ülkedeki herkes bu coğrafyadaki demokrasi sorununa karşı mücadele etmesi gerekiyor. Burada olmasak da 9 gündür vicdanımız Diyarbakır’da, Van’da ve Mardin’de. Bundan sonra da vicdanımız burada olacak.”

Yapılan açıklamalar ardından oturma eylemi gerçekleştirildi. Eylem ardından kitle sloganlar eşliğinde bugünkü oturma eylemlerini sonlandırdı.