Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı olarak bilinen Atılgan Bayar, 24 Haziran seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Davutoğlu'nun hiç danışmanı olmadım" diyen Bayar, "Seçimin kaderini, AK Parti’den uzaklaşan AK Partisizler ve Kürtler belirleyecek. AK Partisizler, yeni bir sosyolojik olgudur" diyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü “Erdoğan’a oy vereceğim ama AK Parti’ye oy vermeyeceğim diyen bazı münafıklar” var sözlerinin ardından “Elveda AK Parti ve elveda Sayın Recep Tayyip Erdoğan. Sizleri çok sevmiştim” diye mesaj paylaşan Bayar, Twitter hesabından bugün yeni açıklamalarda bulundu. Bayar’ın paylaşımları şöyle:

Ergenekon operasyonları yapılırken, Başbuğ tutuklanırken karşı çıktım. AK Parti yöneticileri FETÖ’yü överken, ‘FETÖ yasadışı silahlı örgüttür,’ dedim. Şimdi de; Pelikan AK Parti’nin sonudur, diyorum. İster ciddiye alın, ister almayın. Seçimin kaderini, Pelikan yüzünden AK Parti’den uzaklaşan AK Partisizler ve Kürtler belirleyecek. AK Partisizler, yeni bir sosyolojik olgudur.

AK Partisizler, Pelikan yüzünden AK Parti’den uzaklaşmış, ama Reis’den kopmamış olanlardır. Pelikan yüzünden AK Parti’den uzaklaşan seçmen grubuna ben AK Partisizler, diyorum. AK Partisizler, çünkü başka bir partiye angaje olup isim almıyorlar. Ancak Pelikan terörü onları partilerinden öteliyor. AK Partisizler, çünkü Reis’i yalnız bırakmak istemiyorlar. Pelikan’a rağmen Reis’i müdafaa etmek istiyorlar. Bir Pelikan uğruna, ne partiler batıyor…”

‘DAVUTOĞLU’NUN DANIŞMANI OLMADIM’

Bayar, mesajlarında Davutoğlu’nun danışmanı olmadığını da belirterek “Sayın Ahmet Davutoğlu’nun hiç danışmanı olmadım. Keza Ahmet Davutoğlu AK Parti’de ve partisine oy istiyor. Bense, Pelikan tasfiye edilmezse oy vermem diyorum.”

Davutoğlu’nun görevden alınma sürecinde Pelikan bildirisi etkili olmuş, Davutoğlu isim vermeden Pelikancıları eleştirmişti.

Kaynak: Duvar