Tesla'nın CEO'su Elon Musk, mart ayında Tesla araçlarının Bitcoin ile satın alınabileceğini duyurmasının ardından bu kararı askıya aldı. Musk, Bitcoin'e ilişkin mesajlarının piyasalarda dalgalanmaya yol açması üzerine açıklama yaparak "kripto paralara inancının yüksek olduğunu" söyledi. Dijital paralara ilişkin Twitter atan Musk, "Açıkçası kripto paralara inancım yüksek, ama bu özellikle de kömür gibi fosil yakıtların kullanımında büyük bir artışa neden olmamalı" dedi.

Elon Musk, son kararı ile ilgili açıklamasında çevresel etkilerin altını çizerek, "Bitcoin madenciliğinde ve işlemlerinde giderek daha fazla fosil yakıt kullanılıyor olmasından endişe duyuyoruz. Özellikle de kömür ki, tüm sera gazları arasında en kötü etki onun" ifadelerini kullandı.

Musk, Bitcoin kullanımının askıya alındığını açıklanmasının ardından kripto para birimi yüzde 10 değer kaybetmişti. Elon Musk bu kararın arkasında, fosil yakıt kullanımının önüne geçmek olduğunu savunmuştu.

BBC'ye konuşan Burman Yatırım'dan Julia Lee, çevresel meselelerin birçok yatırımcı için temel motivasyon haline geldiğini dile getirerek Tesla'nın bitcoin kararını bu açıdan değerlendirdi. Lee, karşı görüşü de dile getirerek, "Bazıları Elon Musk'ın, tıpkı daha önce olduğu gibi yine kripto para piyasasını etkilemeye çalıştığını düşünebilir" dedi.

Elon Musk'ın şubat ayında 1,5 milyar dolarlık Bitcoin satın alması, kripto para biriminin değerinin sert iniş çıkışlar yaşamasına neden olmuştu. Analizlere göre, yatırımcılar bu hamleyle Bitcoin ve Tesla'yı birbirine bağlı bir şekilde görmeye başlamıştı.

Kaynak: Haber Merkezi