İstanbul'un Bayrampaşa ilçesi Yıldırım Mahallesi Şehit Kamil Balkan Caddesi üzerinde bulunan bir restoranda gece saatlerinde Bulgaristan uyruklu Milen Stoyanov Bahchevanov (33) polis ve bekçilerin açtığı ateş sonucu öldürüldü.

İddiaya göre elinde bir bıçak ile restorana giren şahıs, birini rehin almaya çalıştı. İş yerindekiler panikle dışarı çıkarken, olay yerine çok sayıda polis ve bekçi geldi. İtfaiyenin önce su sıkarak şahısı etkisiz hale getirmeye çalıştığı, ancak başarılı olamayınca polislerin içeri girerek Bahchevanov'a ateş açtığı ileri sürüldü. Yaklaşık 20 el kurşunun sıkıldığı olayda, Bahchevanov vurularak yere düştü. 

Olay yerinde çekilen görüntülere göre bir süre yerde kıvranan şahıs, son bir kez daha ayağa kalktı ancak yine yere yığıldı. Olay yerindeki sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı Bahchevanov aldığı kurşunlardan dolayı yaşamını yitirdi. Olayda bir bekçinin ise yaralandığı açıklandı. 

Emniyet kaynaklarından yapılan açıklamada ise Bahchevanov’in 14 Ocak günü Bulgaristan’dan Türkiye’ye Kırklareli’nden giriş yaptığı, olayı gerçekleştirirken yanında bulunan çantasından ise İncil, Meryem ana heykeli ve Hz. İsa tablosu çıktığı ileri sürüldü. Şüphelinin olayı gerçekleştirdiği restorana gelmeden önce bir lokantada yemek yediği ve ardından restorana giderek bu olayı gerçekleştirdiği açıklandı. Yaralandıktan sonra hastaneye kaldırılan şüphelinin HIV taşıdığı da iddia edildi. Saldırganın kendisiyle konuşmaya çalışan polislere ise herhangi bir dilde yanıt vermediği belirtildi.