Gezi eylemleri nedeniyle yaşanan tutuklamalara dikkat çeken İzmir Barosu Başkanı Sema Pektaş, ağaçlar için direnenlerin gözaltına alınıp tutuklandığını, eli sopalılar hakkında ise işlem yapılmadığını söyledi.

DİSK, KESK, Türk-İş, TMMOB ve İzmir Barosu, Gezi Parkı direnişine destek amacıyla İzmir'de düzenlenen eylemler nedeniyle gözaltına alınan ve tutuklanan yurttaşların durumlarına ilişkin İzmir Barosu'nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya, İzmir Barosu Başkanı Sema Pektaş, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Türk-İş 3 Nolu Şube Başkanı Tuncay Kirişçioğlu, KESK İzmir Şube Sekreteri Zulfü Palut ve TMMOB İzmir Yönetim Kurulu Sekteri Melih Yalçın katıldı.

Toplantıda kurumlar ardına konuşan İzmir Barosu Başkanı Pektaş, İzmir'de Gezi olaylarında tutuklananların mahkemede tutukluluk halinin devamına karar verildiğini söyleyerek, "Gezi olaylarında polis şiddetine karşı direnen ve Gezi Parkı'ndaki ağaçlar için alanlara çıkan insanlar tutuklanırken, ellerinde sopa ve demir çubuklarla göstericilere saldıran ve şehirde terör estiren siviller hakkında işlem bile yapılmıyor" dedi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nı ve İzmir Valiliği'ni, eli sopalı siviller hakkında işlem yapmaya çağıran Pektaş, tutuklanan Gezi Parkı direnişçilerinin ise serbest bırakılmasını istedi.

Gezi Parkı eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle ikinci dalga operasyonda tutuklananlar için 25 Temmuz'da mahkeme heyeti tarafından tutukluluk incelemesi yapılacağını dile getiren Pektaş, tutuklularla dayanışma amacıyla 25 Temmuz'da İzmir Adliyesi önünde olacaklarını söyleyerek, tutuklularla dayanışma çağrısı yaptı.

Pektaş, şunları söyledi: "Emek ve demokrasi güçleri olarak en temel insan haklarına yönelik, olağanüstü hal uygulamalarına karşı gelişen meşru direnişin bir parçası olduğumuzu ve Türkiye'yi faşizmin batağına sürüklemek isteyenlere karşı mücadele kararlılığımızı bir kez daha belirtiyoruz."

"İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından polis olduğu açıklanan eli sopalıların saldırılarının sona erdiğinden itibaren İzmir'de barış içinde demokratik tepkiler gösterilmiş ve hiç bir olay çıkmamıştır" diyen Pektaş, tutuklamalarla korku duvarı oluşturulmaya çalışıldığını, bu çabaların demokrasi gücü karşısında "nafile" bir çaba olduğunu dile getirdi. (Özgür Gündem)