Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Kurtuluş köyünde 12 gündür elektrikler kesilmiş durumda. Köy sakinleri bu duruma tepki göstermek ve çözüm talep etmek için bu sabah saatlerinde Şırnak-Cizre karayolunu trafiğe kapattı. Yolu taşlarla kapatan köylülerin eylemi nedeniyle uzun araç kuyrukları oluşurken, bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi.

Jandarmanın yolu açmasını istediği köylüler, 10 gündür elektriklerinin bulunmadığını belirterek, çok zor durumda kaldıklarını anlattı. Defalarca müracaat ettikleri DEDAŞ’ın trafo patladığı gerekçesiyle köyle elektrik verilemediğini söylediğini belirten köylüler, bunun doğru olmadığını söylediler.

Köylülerin elektrik verilene kadar yolu açmayacaklarını bildirmesi üzerine jandarma yetkilileri görüştükleri DEDAŞ görevlilerinden öğleden sonra elektriklerin verileceği bilgisini aldı. Daha sonra köy muhtarı da DEDAŞ yetkilileriyle telefon görüşmesi gerçekleştirdi. DEDAŞ’ın öğleden sonra köye yeni bir trafo getirme sözü vermesiyle köylüler, yolu trafiğe açtı.

Köy sakinlerinden Orhan İlhan, 12 gündür köyün elektriksiz olduğunu ve bu durumun hayatlarını altüst ettiğini belirterek, “Hastalarımız var, hergün buhar vermemiz gerekiyor ama elektrikler yok. Hastalarımıza bakamıyoruz. Çocuklarımız okula gidemiyor ödevlerini yapmadıkları için. Öğleden sonra trafo gelmezse tekrardan yolu kapatacağız”dedi.

Köy Muhtarı Nurattin Kuçu da, 12 gündür köyde elektriklerin olmadığını ve köy sakinlerinin bu durum nedeniyle çok mağdur olduğunu belirtti.  Elektrik borçları olmadığını ifade eden Kuçu, eylem yapmak zorunda kaldıklarını söyleyerek trafikte bekleyenlerin de kusura bakmamasını istedi. Kuçu şunları söyledi:

“Köy halkı hakkını aramak amacıyla yolu kapatmıştır. Burada bir saatten fazladır yolu kapatmışız. 12 gündür DEDAŞ’ı arıyoruz ama gelmeyeceklerini söylüyorlar. Keyfi bir muamele yapıyor köyümüze. Bizler bu durumu kabul etmiyoruz ve trafo gelmezse yolu kapatmaya devam edeceğiz. DEDAŞ yetkilileriyle yol kapatma eylemi sırasında görüşme yaptık telefonla. Yetkililer öğleden sonra trafo getirme sözü verdiler.” (DİHA, Zete)