Silopi ilçesine bağlı Nêrwan köyünde elektrik kesintisi nedeniyle kronik akciğer hastası olan ve solunum cihazına bağlı 4 yaşındaki Ali Zorlu yaşamını yitirdi. 

Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Nêrwan (Kavallı) köyünde yaşayan, kronik akciğer hastalığı nedeniyle solunum cihazına bağlı yaşayan 4 yaşında ki Ali Zorlu, yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle yaşamını yitirdi. Çocuğun annesi Kubar Zorlu (35), “Elektrikler kesilmeseydi, oğlum ölmeyecekti" diyerek tepki gösterdi. 

Elektirik kesilince öldü 

Zeynep Durgut’un Mezopotamya Ajansı’nda yer alan haberine göre anne Zorlu, 5 Aralık gecesi yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle solunum cihazına bağlı oğlunun yaşamını yitirdiğini belirterek, “Oğlum kronik akciğer hastasıydı. Mama ile besliyordum. 3 yıl 3 ay solunum cihazına bağlı bir şekilde yaşadı. Sık sık elektrik kesintisi yaşanıyordu. Her gece eşimle, oğlumun başında nöbet tutuyorduk. Jeneratör çalıştırarak oğlumun nefes almasını sağlıyorduk. Elektrikler kesildiği veya kullandığımız jeneratörün benzini kalmadığı zaman oğlum morarıyordu. Apar topar cihazlarıyla birlikte elektriği olan konutlara veya ilçe merkezine götürüyordum" dedi.

Yaşanan elektrik kesintileri karşısında oğlunu yaşatabilmek için jeneratöre benzin doldurup çalıştırdıklarını anlatan Zorlu, “Ne zaman odanın penceresini açsam benzin kokusu içeriye giriyordu ve bundan rahatsız oluyordu. Oğlum solunum cihazı olan Bipap’a bağlı idi. Ama elektrikler gittiği için kullanamıyordum. Eğer elektrikler olsaydı oğlum ölmeyecekti" diye belirtti.

‘Başka çocuklar ölmesin’ 

Köyde Ali gibi hasta başka çocukların da olduğunu dile getiren Zorlu şunları söyledi: "Oğlumun ölümü üzerinden 20 gün geçti, hala elektrikler gittiği zaman korkuyorum ve o duyguları yeniden yaşıyorum. Benim oğlum bu yüzden öldü, ama başkasının çocuğu ölsün istemiyorum” ifadelerinde bulundu. 

Zorlu’nun komşusu Leyla Saruhan (55) da Ali’nin ölümüne elektrik kesintilerinin neden olduğunu belirterek, “Elektrik olmadığı için solunum cihazına bağlı olan Ali hayatını kaybetti. Köyde engelli ve hasta insanlar var. Bu elektrik kesintisi yüzünden çok zorluk çekiyorlar” şeklinde konuştu.