Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, Tahir Elçi cinayetinin 2’nci yılına gireceğini belirterek, herhangi şüpheli birinin dahi ifadesini alınmadığını, cinayetin siyasi olduğunu söyledi.  

Diyarbakır Barosu, 28 Kasım 2015'te Sur'da öldürülen eski Baro Başkanı Tahir Elçi için her hafta düzenledikleri oturma eyleminin 99'uncusunu Diyarbakır Adliyesi önünde gerçekleştirdi. Açıklamaya bu hafta Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ümit Biçer, İnsan Hakları Savunucusu Feray Salman, Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen ile çok sayıda avukat cübbeleri ile katıldı. 
 
Açıklamada, Kürtçe-Türkçe yazılı “Seni unutmayacağız” pankartı açıldı. Açıklama yapan Özmen, 99’uncu haftadır adliye önünde katledilmesini protesto etmek, faillerin açığa çıkması için toplandıklarını yineledi. Soruşturmanın ilerlememesi, faillerin bulunması yönünde herhangi bir adım atılmadığına dikkat çeken Özmen, her hafta aynı şeyleri anlattıklarını ancak, bunun sorumlusunun yetkilileri olduğunu kaydetti. 
 
‘VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ’
 
Soruşturma dosyasını aydınlatmayan, failleri yargı önüne çıkarmayan makamların olduğunu bir kez daha hatırlatan Özmen, “Elçi cinayeti 2’nci yılına giriyor. Ne yazık ki henüz şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulmuş bir şahıs dahi yok. Dönemin yetkilileri bu soruşturma dosyasının çözüleceğini, faillerinin yargı önüne çıkarılacağını ve dosyanın faili meçhul cinayetler kervanına eklenmeyeceği yönünde söz verdiler. Ancak 2 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen dönemin yetkilileri vermiş oldukları sözleri yerine getirmediler” dedi.    

 Elçi cinayetinin aydınlatılması çağrısını yineleyen Özmen, “Elçi'nin katledilmesiyle kaotik, karanlık ve çatışmalı bir döneme tekrar giriş yapıldı. Dolayısıyla Elçi'nin cinayetinin aydınlatılması aydınlık bir gelecek olacak. Tahir Elçi cinayeti soruşturma dosyası bir savcının tek başına çözebileceği bir soruşturma dosyası olmadığını tüm Türkiye toplumu biliyor ve bunun farkında. Tahir Elçi soruşturmasının çözülebilmesi için siyasi bir irade gerekli. Elçi cinayeti siyasidir” dedi. 

(Kaynak: Mezopotamya Ajansı)