Elazığ'da boşanma aşamasında olduğu Aslıhan Alkılınç'ı kesici aletle öldüren Ali Alkılınç'a mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet ile 12 yıl hapis cezası verdi.

Ali Alkılınç'ın olaydan önce internetten 'şizofren nedir', 'aldatan eşi öldürmenin cezası', 'aldatma mesajları' ve 'hangi hastalıkların cezai ehliyeti yoktur' gibi aramalar yaptığı ortaya çıkmıştı.

CEZAİ EHLİYETİNİN OLMADIĞINA DAİR HERHANGİ BİR BULGUYA RASTLANMADI

9 Haziran 2020'de, Rızaiye Mahallesi Şehit Astsubay Fatih Özmen Sokak'taki apartmanın 3'üncü katında meydana geldi.

Kendini 'sağlıkçı' olarak tanıtıp, zorla kayınvalidesi Şule B.'nin evine giren Ali Alkılınç, önce boşanma aşamasındaki eşi Aslıhan Alkılınç'a saldırdı. Daha sonra Şule B.'yi yaralayan saldırgan, olay yerinden kaçtı. Aslıhan Alkılınç hayatını kaybetti, yaralanan Şule B. hastaneye kaldırıldı. Polis ekiplerince yaralı halde sokakta bulunan Ali Alkılınç ise tedavisinin ardından tutuklandı.

Elazığ 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ali Alkılınç için karar duruşması yapıldı. Mahkeme heyeti, Adli Tıp İhtisas Dairesi'nden istenen raporun geldiğini, cezai ehliyetinin olmadığına dair herhangi bir bulguya rastlanmadığını belirtti.

Heyet, sanığa Aslıhan Alkılınç'ı öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet, Şule B.'yi de yaraladığı gerekçesiyle 'öldürmeye teşebbüs' ve 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan 12 yıl hapis cezası verdi.