CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ programı öncesinde kentteki reklam panolarına afişleri asan şirket açıklama yaptı.

Açıklamada, "Son günlerde kamuoyunda gündem oluşturan Bilboardlarda yer alan afişlerin baskısı, Cumhur İttifakını oluşturan siyasi partilerin talebiyle Şirketimiz tarafından yapılmıştır" denildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısını gerçekleştirmek ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kentte inşa edeceği okulun temel atma törenine katılmak için gittiği Elazığ'da kentin çeşitli noktalarındaki Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’li vekilleri hedef gösteren bazı afişler asıldığı görüldü.

Bölgenin yerel haber sitesi harputtv'de, kentteki billboardlara afişleri asan şirkettin açıklaması yayımlandı. "Cumhur İttifakı'nı oluşturan siyasi partilerin talebiyle" yapıldığı söylenen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Son günlerde kamuoyunda gündem oluşturan Bilboardlarda yer alan afişlerin baskısı, Cumhur İttifakını oluşturan siyasi partilerin talebiyle Şirketimiz tarafından yapılmıştır. Baskısını yaptığımız Açık hava reklam mecralarının işletmesi ve asım işleri bize ait değildir.

Şirketimiz, Misyonumuz ve ticari anlayışımız gereği bugüne kadar hiçbir siyasi partinin ne yanında ne de karşısında yer almamış, tam aksine hepsine eşit mesafede bulunmuştur ve böyle olmaya da devam edecektir. Geldiğimiz noktada kamuoyunda yer alan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak adına böyle bir açıklama yapma gereği duyulmuştur"