Evren Demirdaş/ Demokrat Heber 

Elazığ Fırat Gazetesi muhabiri Faik Akgün Kapalı Çarşı'da sağlıksız koşullarda satışı yapılan ürünleri haberleştirmesi sonucu tehdit mesajları aldığını söyledi. 

Elazığ’da yayın yapan Fırat Gazetesi’nin  muhabiri Faik Akgün Elazığ’ın tarihi çarşılarından biri olarak gösterilen Kapalı Çarşı ile ilgili olarak yaptığı haber sonrasında aldığı tehditleri anlattı.  

Faik Akgün “ Kapalı Çarşı’da yöresel ürünler, süt ürünleri ve sakatat  satışı yapılıyor. Bu satışlar hijyenden uzak bir şekilde yapılmaktadır. Hiçbir hijyen kuralına uyulmadan yapılan satışları haberleştirerek yetkililerin bu konuda harekete geçerek insan sağlığını tehdit eden bu duruma bir çözüm bulmasını istedim. Haberin yayımlanmasından sonra  Kapalı Çarşı esnafı olduğunu iddia eden şahıslar gazetemizi arayarak gazetemizi basacaklarını gazetemize ve bizlere zarar verecekleri yönünde tehdit de bulundular. 

Bu tehditler sadece telefonla da sınırlı kalmadı. Sosyal medya üzerinden yorum yazan bir şahıs bizi hain olmakla suçlayarak  haberin takibini yapmamız halinde  bizi kızartacağı yönünde tehditlerde bulundu. Bu kişiler halkın sağlığını tehdit ederek satış yapıyorken bizim bu duruma duyarsız kalmamız imkansızdır.

Bu kişiler halkın sağlığını tehdit ederek yaptıkları satışlara devam etmek istiyorlar. Halkın satış koşullarını bilmesini istemiyorlar. Ancak önceliği halk olan bir gazeteci olarak bu konun üstünde duracağımızı ve tehditler ile ilgili olarak ta yasal süreç başlatacağımın bilinmesini istiyorum.” dedi.