El Nusra Cephesi öncülüğündeki grupların Halep’in Şêxmeqsud mahallesini kuşatmaya alarak saldırdığı, YPG güçlerinin de saldırıya cevap verdiği belirtildi.

El-Nusra öncülüğündeki radikal İslamcı gruplar bu sabah Halk Savunma Birlikleri (YPG) denetimindeki Halep’in Şêx Meksud mahallesini kuşatmaya alarak saldırdı.

ANHA’nın haberine göre, grupların öğle saatlerinde, Muhaberat sokağı, 20. Sokak, Nebo köyü ile El-Şeqîf bölgelerinde mahalleye yönelik rastgele silah sıktığı ve bazı alanlara ağır silahlarla saldırdığı belirtildi. YPG güçlerinin de saldırılara karşılık verdiği belirtildi.

El-Nusra öncülüğündeki grupların bölgede yaşayan halka yönelik de saat 13.00’a kadar mahalleyi terk etmeleri, aksi taktirde bölgenin askeri alan ilan edileceği tehdidinde bulundu.

Bölgede çatışmalar devam ediyor.

Konuya ilişkin YPG Halep Komutanlığı da bu sabah yazılı bir açıklama yaparak Şêxmaqsud mahallesinde yaşayan tüm halkları tüm güçleriyle savunmaya hazır olduklarını, hiçbir çete saldırısının karşılıksız bırakılamayacağını ve çetelerin mahalleye girmelerine müsaade etmeyeceklerini duyurmuştu.