Ekşi Sözlük ile Fatih Altaylı arasındaki ezeli kavgada yeni bir perde açıldı. Ekşi Sözlük, Fatih Altaylı'dan mahkeme kararıyla kazandığı 9.500 TL tazminatı, İstanbul ve çevresinde bulunan ihtiyaç sahibi 7 hayvan barınağına dağıttı. Ekşi Sözlük'ün Facebook sayfasından yapılan açıklamada tazminatın nasıl değerlendirildiği detaylı olarak anlatılırken, hayvan barınaklarından çekilen fotoğraflar da paylaşıldı.

İşte Ekşi Sözlük'ün konu ile ilgili yapmış olduğu açıklama;

ALTAYLI'NIN ÖDEDİĞİ PARA 7 BARINAĞA DAĞITILDI

"Fatih Altaylı'dan kazandığımız tazminatı, İstanbul ve çevresinde bulunan ihtiyaç sahibi 7 barınağa yardım edecek şekilde harcadık. Yardım ettiğimiz barınaklar, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Bolluca, Mimarsinan, Çınarcık, Çiftlikköy ve Şile barınakları oldu. Bu barınaklara toplam 260 paket (4 ton) köpek ve kedi maması gönderdik.

Türkiye'deki tüm barınakların yardıma ihtiyacı var ancak hepsine birden makul oranda yardım edemeyeceğimizden İstanbul ve çevresinde olan, ancak diğer barınaklar kadar göz önünde bulunmayan yerleri seçtik. Bazı noktalarda yardımları direkt barınağa teslim ederken, Şile gibi daha çok gönüllülerin çabasıyla işleyen barınaklarda yardımları gönüllülere ulaştırdık.

Mümkün olan en fazla miktarda mama alıp yardım etmek istediğimizden, mama üreticileri ve tedarikçileriyle görüştük. Bu noktada Goody bize mamaları hem indirimli olarak verdi hem de ekstradan mama yardımında bulundu. Kendilerine teşekkür ediyoruz."

NE OLMUŞTU?

Ekşi Sözlük ile Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı arasında 2010'dan beri süren davayı Ekşi Sözlük kazanmıştı.

Fatih Altaylı, 1 Şubat 2010'da Habertürk gazetesindeki "Ekşimiş Ruhların Buluşma Yeri" başlıklı yazıda, Ekşi Sözlük için "pis kokusu nesiller boyu sürecek bir çöplük" gibi ifadeler kullanmış, Ekşi Sözlük de Altaylı hakkında hakaret suçlamasıyla dava açmıştı.

Altaylı, Temmuz 2010'da ise mahkeme kararıyla Ekşi Sözlük'te yayınlanan kendisi hakkındaki 97 yazıyı kişilik haklarının hedef alındığı iddiasıyla kaldırtmıştı.

İstanbul 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, Fatih Altaylı'nın Ekşi Sözlük'e 1 Şubat 2010 tarihinde yazdığı "Ekşimiş Ruhların Buluşma Yeri" başlıklı yazısı nedeniyle 7500 TL, bu yazının ardından mahkeme tarafından yayınlanması talep edilen tekzip yazısında yaptığı ek yorumlar nedeniyle de 2000 TL tazminat ödemesine karar vermişti.