İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, 31 Mart yerel seçimleri sonrası yaşanan süreçle ilgili "Vaktiyle bize yapılan yanlışları, bizim güçlü olunca başkalarına yapmamamız gerekiyor" diyen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teşekkür ederek "Seslerinin daha gür çıkması lazım ama. Bu ses bu kadar yumuşak tonda olmamalı" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

İSTANBUL'DA YAŞANAN İTİRAZ SÜRECİ

Oradaki süreci kirletmeye çalışanlara akıl tutulması yaşıyorlar. YSK'nın süre tanıması doğru değil. 16 milyon insan bunlara gülüyor, 16 milyon insanın sahip olduğu bir makam. Siz görev yaptınız şimdi başkası gelecek. Kendi malı külkü gibi her gün bir şey uydurarak, gündemi meşgul etmelerini üzülerek takip ediyorum. Yapmasınlar yazık ediyorlar. 300-400 kişilik liste vererek, İstanbul seçimlerine gönderme yaparak neyi yakalamaya çalışıyorlar.

‘ANADOLU AJANSI'NIN SÜRECE İHANET ETMESİNE RAĞMEN...’

Biz 16 milyon insan adına önemli bir vazifeyi yerine getirdik. Arkadaşlarımız, Anadolu Ajansı'nın sürece ihanet etmesine rağmen süreci olağanüstü bir şekilde yönettiler.

Niyetiniz ne? Neden bitirmek istemiyorsunuz? Anlatın, millet anlasın. Gülünç duruma düşüyorlar.

‘BİZ EMANETÇİYİZ’

Biz emanetçiyiz, ne malım ne mülküm. Görev yaptım helalleştim Beylikdüzü'nde başka bir göreve gidiyorum. Bu kadar basit, şükür olsun Allah'ıma.

YSK'YA ÇAĞRI

Artık YSK kararı vererek insanları rahatlatmalı. 16 milyon insanı geciktirmesinler.

ABDULLAH GÜL'E MESAJ

Abdullah Gül'e yaptığı açıklama için teşekkür ederim. Seslerinin daha gür çıkması lazım ama. Bu ses bu kadar yumuşak tonda olmamalı.

İBB'DEKİ İHALE İDDİALARI

Bu 12 günü mercek altına alacağız, ne yapılmış ne yapılmamış. Oradaki onbinlerce çalışana güveniyorum. Siyasi iradenin zorlamasıyla tek bir işlem yapmasınlar. Onlar ne Ekrem İmamoğlu'na ne başkasına hizmet edecekler.

Kaynak: Gerçek Gündem