İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçimin iptal edilmesi ve mazbatasının alınması kararı hakkında açıklama yapıtı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu saat 22.30’da Beylikdüzü’ndeki Yaşam Vadisi’nde açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, “İlk günden beri kucaklaşmayı anlattık. Bizim için siyasi partiler araçtır, amaç millete hizmet etmek dedik. Partileri ayırt etmedik. Bu şehir için İYİ Partililerin de, Saadet Partililerin de, AK Partililerin de, MHP’lilerin de HDP’lilerin de oyunu istiyorum dedim. Onlar bizden çatışma isteyecek, kötü söz duymak isteyecek. Biz ısrarla bu milletin kavga etmesini istemeyen, bu milletin kucaklaşmasını isteyen insanlar olarak ısrarla kucaklaşacağız” ifadelerini kullandı.

“Kazandığımız bu seçimi 31 Mart akşamı elimizden almaya çalıştılar, emeğimizi çalmaya çalıştılar. İşbirlikçisi Anadolu Ajansı’nın utanmaz yöneticileri 12 saat bilgi paylaşamadılar” diyen İmamoğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

O gece demokrasimize ihanet etmek isteyenler gecenin bir vakti saat 10.00’da alelacele ‘3 bin oyla kazandık’ diye açıklama yaptılar. Tam bir komedi. Ben olsam yerinize kahkaha atarım bunlara.  Vallahi gülün, bu adamların gülünecek hali var.

HER GEREKÇE ÇÜRÜDÜ

Günün sonunda 31 Mart’tan sonra akıllarındaki tüm şeytanlıkları akıllandıkları tüm şaibeli işleri kendileri kazanamayınca gerekçe olarak ürettiler. Her ürettikleri gerekçe çürüdü. Hiçbirinde gerekçe tutturamadılar. Niçin biliyor musunuz? Biz o akşam bu kadar kararlı olmasaydık hani söylediler ya, sabah günün kör vaktinde 31 Mart’ın bir gün sonrasında inanın ki çıkıp ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ diyeceklerdi, dedirtmedik.

YSK’Yİ KINIYORUM

31 Mart’tan sonraki bu süreçte kendileri gerekçe tutturamayınca karar vericileri etki altına almaya çalıştılar. YSK’yi farklı farklı itirazlarla, farklı farklı gerekçelerle etki altına almaya, tehdit etmeye başladılar. Buna boyun eğdiler. Ben YSK’yi kınıyorum. Şimdi YSK karar açıklıyor. Sandık kurullarına yapılan olağanüstü itiraza göre seçimi iptal etmişmiş. Aynı kurullarda geçen yıl Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı seçtin, aynı kurullarda referandum yaptın, anayasa değişti. O zaman anayasa da şaibelidir, cumhurbaşkanlığı seçimi de.

Bu ülkede karar vericiler gaflet hatta ihanet içinde olabilirler ama biz asla vazgeçmeyeceğiz.

Yarın Ankara'ya gideceğim

Ne dedim ben; artık kişilere, gruplara, partilere, derneklere, vakıflara, cemaatlere yer yok dedim. Millet var dedim. İşte onun için sevmediler, istemediler.