Türkiye’nin öncelikli sorunları arasında ilk sırayı alan ekonomik krizin AKP’yi de vurduğu öne sürüldü.

Cumhuriyet gazetesi Siyaset Kulisi köşesinde, genel merkezden, son 3 aydır ilçe bina kirası ve çalışanların maaşının ödenmesi için para gönderilmiyor. Maaşlarını alamayan çalışanların duydukları rahatsızlıkları ilçe başkanlarına ilettikleri konuşulurken, bina sahiplerinin de ödenmeyen kiralar için partiye noter kanalıyla ihtar çekmeye hazırlandıkları öne sürüldü.

AKP’li bir yönetici, söz konusu iddiaları doğrulayarak “İstanbul’da bazı ilçelerde çalışanların maaşı ödenemediği gibi bina kiralarında da aksamalar yaşanıyor. Yaşanan sıkıntı nedeniyle mahalle irtibat büroları da kapatılmaya başlandı. Anadolu’dan da şikâyetler alıyoruz. Bunun kısa sürede düzeltilmesini bekliyoruz” dedi.

DOKUNULMAZLIK GÜNDEME GELEBİLİR

TBMM’de son yıllarda alınan en tartışmalı kararın başında 2016 yılında dokunulmazlığın kaldırılması geliyor. Siyasi parti liderlerinin karşılıklı restleşmesi sonucu 2016 yılında yürürlüğe giren düzenlemeyle 138 milletvekilinin herhangi bir işleme gerek kalmadan yargıya gitmesinin önü açılmıştı.

Süreç içerisinde Adalet ve Anayasa Komisyonu üyelerinden oluşan ve “karma komisyon” olarak da adlandırılan komisyonda yalnızca eski HDP milletvekili Tuma Çelik’in “tecavüz suçlamasıyla” gelen fezlekesi ele alındı. 2016 yılında sonda düzenli toplanacağı belirtilen komisyon başka bir çalışma yürütülmezken, düzenlemenin yapıldığı tarihte 667 olan fezleke sayısı, bugün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte pek çok CHP, HDP ve İYİ Partili milletvekilleri hakkındaki fezlekelerle 1100’e dayandı. Son bir yıl içerisinde fezleke sayısının olağanüstü bir hızla artması akıllara “Yeni bir dokunulmazlık tartışması mı gündeme gelecek” sorusunu beraberinde getiriyor. Kulislerde konuşulanlara göre iktidarın bu fezlekelerden medet umarak yeniden adım atabileceği belirtiliyor.

Yazının tamamı burada.