Son yıllarda gittikçe popülerleşen uçak yolculuğunu artık her kesimden insan tercih edebiliyor. Eskiden daha çok lüks ve pahalı olarak adlandırılan uçak yolculuğu artık düşen fiyatlarla normal bir hal aldı. Özellikle ucuz uçak bileti bulma yöntemleriyle herkes ekonomik uçak bileti alıp, aynı şartlarda daha uygun fiyatlarla uçak yolculuğu yapabiliyor. Uygun fiyata uçak bileti bulmak için arama motorlarını kullanabilirsiniz. Sun Express uçak bileti sorgulama sistemi gibi… Peki ucuz uçak bileti bulmanın diğer yolları nelerdir? İşte o püf noktalar:

Erken rezervasyon

Havayolu şirketleri öncelikle ucuz satılacak uçak bileti sayısını belirler ve bu biletleri ilk önce satışa sunar. Bilet sayısı azaldıkça fiyat yükselir. Yani biletinizi ne kadar geç alırsanız o kadar pahalı almış olursunuz. Bu yüzden erken bilet alarak en ucuz uçak biletine sahip olmak sizin elinizdedir. THY uçak bileti sorgulama sistemi bu konuda büyük yardımcı olacaktır sizlere.

Hafta içi uçak bileti

Hafta sonu satılan uçak biletleri her zaman daha pahalıdır. İnsanlar hafta sonu seyahat yapmayı tercih ettiği için daha fazla talep alan uçak firmaları bu günlerdeki biletlerin fiyatını yükseltir. Bu yüzden hafta içi alınan biletler her zaman daha ucuzdur. İmkanınız varsa hafta içi bilet almaya özen gösterin.

Çift yönlü uçak bileti

Uçak firmaları her zaman çift yönlü alınan biletlere daha fazla indirim avantajı sağlamıştır. Ayrıca dönüş biletinizi çok erken almış olacağınız için çok uygun fiyatlarla karşılaşma ihtimaliniz yüksektir. Dönüş yapacaksanız kesinlikle çift yönlü uçak bileti almalısınız.

Direkt uçuşlar

Aktarmalı uçuşlar direkt uçuşlardan her zaman daha pahalıdır. Gideceğiniz yere direkt uçuş imkanınız varsa bunu seçmelisiniz. Böylece daha ekonomik olacaktır.

Tarihlerdeki fiyat değişkenliği

Uçak biletinizi satın almadan önce birkaç gün önceki veya sonraki uçak bileti fiyatlarını da inceleyin. Eğer seyahat gününüz esnekse bu gün araştırmalarını yapmalısınız. Çünkü firmalar günlere özel kampanyalar düzenleyebiliyor veya bazı günlerin fiyatı daha ucuz olabiliyor. Bu yüzden gün araştırması yapmalısınız.

Uçak bileti karşılaştırma servisleri veya manuel karşılaştırma

Uçak bileti alırken ilk olarak bakacağınız firma size en kaliteli gelen firmadır. Ancak diğer firmaların da web sitesine girip uçak bileti araştırması yapmalısınız. Aynı güne ait sefer olup olmadığına ve eğer varsa uçak bileti fiyatıyla firmalar arası bir karşılaştırma yapmalısınız. Bazı firmalar o gündeki seferin uçak biletlerini pahalı tutarken diğer firma ucuz tutabilir. Yapacağınız bu araştırma ile en ucuz uçak biletinden yararlanma şansınız olabilir. Bu karşılaştırmayla sizin uğraşmamanız için çeşitli uçak bileti arama motorları geliştirilmiştir. Bu motorlar sayesinde güne ait araştırma yapıp tüm firmalardaki uçak bileti fiyatları görme imkanınız vardır. Bu tarz bloglardaki arama motorları size oldukça kolaylık sağlayacaktır.

Ucuz Online Uçak Bileti Almak İçin Tıklayın: Online Uçak Bileti Al