15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 18 ilde TUSKON ve üye şirketlere operasyon düzenlendi. 187 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Soruşturma kapsamında, TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Güllüoğlu Baklavaları’nın sahipleri Faruk Güllüoğlu ve Nejat Güllüoğlu’nun da aralarında bulunduğu 187 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Bunun üzerine Aydınlı Grup, Eroğlu Holding ve Güllüoğlu Baklavaları’nın da aralarında bulunduğu 204 adreste arama başlatıldı.

187 isimden, aralarında Faruk Güllü ile Nejat Güllü ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın aralarında bulunduğu 60 kişi gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında tüm şüpheliler hakkında, ”terör örgütüne üye olmak” ve ”terör örgütüne finans sağlamak” suçlarından işlem yapılacağı belirtildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 187 şüphelinin tüm malvarlıklarına el konulmasına karar verildi.