Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, "Ülkemizin seçmen haritasına da yansıyan hayat tarzının farklılıklarından kaynaklanan kutuplaşmanın derinleşmesi ihtimali, beni kaygılandırıyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD'ın 41. Genel Kurul Toplantısı'na katıldı.
Erdoğan, referandum sürecinde yaşanan "bertaraf" tartışmasından sonra ilk kez TÜSİAD'la buluştu.
TÜSİAD'ın İstanbul'da gerçekleştirilen 41. Genel Kurul Toplantısı'na katılan Erdoğan, burada bir konuşma yapacak.

Genel Kurul, Başbakan'ın uzun bir aradan sonra katıldığı ilk TÜSİAD etkinliği oldu.
Hükümet ve TÜSİAD, referandum nedeniyle karşı karşıya gelmişti. Başbakan Erdoğan, TÜSİAD'ı oyunun rengini açıklamaya çağırmış, "Bitaraf olan bertaraf olur" demişti.

Toplantının açılış konuşmasını TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç yaptı.Koç'un konuşmasından satır başları şöyle:

İnsan hakları ve ifade özgürlüğünü öne çıkaran laik, demokratik bir ülke olarak bölgesinde barışı sağlayan, coğrafyasının nimetlerinden azami ölçüde faydalanan, kuzey güney, doğu batı eksenlerinde ekonomik, sosyal ve kültürel gerçek bir kaynaşma, dönüşme potası olan bir ülkede yaşayalım.

Şu soruyu mutlaka sormamız lazım; Türkiye dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girdiğinde gelişmiş bir ülke olacak mı? Biz 16. büyük ekonomiyiz ama belkide bu tür sıralamaların en önemlisi olarak görülmesi gereken insani gelişme endeksinde de maalesef 83. sıradayız. Acaba dünyanın 10. büyük ekonomisi olduğumuzda bu sıralamalarda yerimiz nereye yükselecek?

Gelişme ve kalkınma ekonomik büyümeyle özdeşleşmez.

Geçmiş krizlere rağmen büyüme çizgimiz devam ediyor.

Türkiye dünyanın 10. büyük ekonomisinden biri olması bekleniyor.

Şu an TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner bir konuşma yaptı. Boyner'in konuşmasından satır başları şöyle:

Türkiye tarihi bir büyüme başarısı yakalamıştır.Eylül ayından beri yeni anayasa konusunu 5 ana başlık etrafında tartışıyoruz. Yeni anayasa çalışmamızı mart ayında açıklayacağız.Ülkemizin seçmen haritasına da yansıyan hayat tarzının farklılıklarından kaynaklanan kutuplaşmanın derinleşmesi ihtimali, beni kaygılandırıyor.

Bu arada genel kurul olağan gündemi kapsamında öncelikli olarak TÜSİAD'ın 2010 yılı bütçesi ve çalışma raporu onaylanacak. Ardından 2011 yılı bütçe tasarısı ve programının sunumu yapılacak.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanlık Divanı ve Haysiyet Divanı seçimi yapılacak. 40. yıl faaliyet programı açıklanacak.

Toplantıda ayrıca TÜSİAD Kurucu Üyesi Feyyaz Berker ile TÜSİAD'ın en genç üyesi Hacı Sabancı, 40. yılın tamamlamasına ilişkin düşüncelerini paylaşacak.

CNNTÜRK