Sultanahmet'te 10 turistin hayatını kaybettiği IŞİD saldırısının ardından Türkiye'nin turizm sektörü yeni şoklara hazırlanıyor. İstanbul'un turizm merkezinde yaşanan saldırıyla yeni şiddet dalgası beklentileri, Türkiye’nin turizm pazarında düşüşe yol açtı.

İngiliz gazetesi Guardian'da yer alan yazıda, IŞİD'in düzenlediği saldırıların ardından Türkiye'nin turizm sektörünün yeni sınavlara hazırlandığı ifade edildi.

Yazıda, İstanbul'un turizm merkezi Sultanahmet'te düzenlenen ve 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırının muhtemelen turistlere yönelik olduğu görüşü aktarıldı.

Ölenlerin çoğunun Türkiye'ye her yıl 5 milyon turist gönderen Almanya vatandaşı olduğu belirtilen yazıda, Almanların Türkiye'ye turları iptal ettiği, bu yüzden Türkiye turizm sektörünün Rusya yaptırımları yüzünden zaten karamsar görünen bu yılın daha da zor geçmesini beklediği kaydedildi.

'OPERASYONLAR KRİZİ KÖRÜKLEYECEK'

Yazıda, Rus jetin düşürülmesiyle yaşanan kriz yüzünden Türkiye'nin bu yıl 4,5 milyon Rus turisti kaybedeceği, Güneydoğu illerinde yürütülen operasyonların ise turizm sektöründeki krizi körükleyeceği dile getirdi.

Türkiye turizm sektöründeki durumun gitgide kötüleştiğini belirten Türk gazeteci Güneş Kömürküler, "Bize, bu yılın turizm için kaybedildiğini itiraf etmek kalıyor" dedi.

Türkiye'nin yanı sıra, Tunus ve Mısır'da da turizm alanında büyük düşüş bekleniyor. Tunus Turizm Bakanı Salma Lummi, 400 binden fazla kişinin istihdam edildiği turizm sektörünün kritik noktaya ulaştığını açıkladı. (Kaynak: sputniknews)