Un ve susam fiyatlarının artmasıyla simite yapılan zam, simit satıcılarına geri adım attırdı. Satışları yarı yarıya düşen Taksim'deki simitçiler, çareyi eski fiyata dönmekte buldu. 1 lira 40 kuruşa yükselen simit fiyatlarını fazla bulan vatandaşlar 1 TL'lik fiyatın makul olduğunu dile getirdi.

Hafta başından itibaren zam yapılan simit, satıcısını da alıcısını da güldürmedi. 1 TL olan fiyat 1 lira 40 kuruşa yükselince günlük simit satışları büyük oranda düştü. Günün her saati alıcısı olan simitin fiyatını ilk 3 gün 1 lira 40 kuruş olarak belirleyen simitçiler satışlar düşünce çaresiz kaldı. Yarı yarıya satışlarının düştüğünü söyleyen simitçiler çareyi eski fiyata dönmekte buldu. Yeniden 1 TL'ye satılmaya başlanan simit, hem satıcıları hem de alıcılarını sevindirdi.

Bir hafta önce yapılan fiyat düzenlemesinin kendilerine olumlu yansıması olmadığını söyleyen simit satıcısı Erdem Mazkan, çaresiz kaldıklarını, bu yüzden de un ve susam fiyatlarına yapılan zamma rağmen eski fiyata dönmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Özkan Bingöl isimli satıcı da satışlarının zam ile birlikte düştüğünü söyledi.

Vatandaşlar ise 1 TL'lik fiyata dönülmesinin mantıklı olduğunu belirterek 1 lira 40 kuruşluk fiyatın simit için pahalı olduğunu söyledi. (Cumhuriyet)