Bugün gazetesi yazarı Sadettin Orhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun üzerinde çalıştığı yeni düzenlemeyi yazdı. Buna göre, sigara satışlarından paket başına SGK payı alınacak

O yazıdan bir bölüm:

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun uzun süredir üzerinde çalıştığı düzenlemelerde sona yaklaşıldı. Bunlar içerisinde sigara tiryakilerini yakından ilgilendiren konular da var.

Yakında Bakanlar Kurulu'na gelmesi beklenen düzenlemeye göre, sigara satışlarından paket başına SGK payı alınacak.

Sigara içenlerin içmeyenlere göre kronik rahatsızlıklara yakalanma riskinin daha yüksek olması ve bu pahalı tedavileri SGK'nın finanse etmesi, böyle bir uygulamayı gündeme getirdi.

Düzenleme yasalaşırsa sigaralara paket başı 50 kuruş civarında SGK zammı yapılması bekleniyor. Böylece bir yandan SGK'ya ilave gelir kaynağı sağlanırken sigara içmeyenlerle içenler arasında da adalet sağlanmış olacak.

'DAHA ERKEN ÖLÜYORUZ YA...'

Bu arada haberi paylaştığım sigara tiryakisi bir dostum, düzenlemeyi adaletsiz bulduğunu ifade etti. Sebebini sorduğumda, "Biz sigara tiryakileri evet belki kronik rahatsızlıklara daha fazla yakalanıyoruz. Ama çoğumuz ya emekliliği görmeden ya da emekli olduktan kısa süre sonra ölüyoruz. Sigara içmeyenler bize göre daha uzun süre emekli maaşı alıyor. Biz onlara ses çıkarıyor muyuz" dedi. Aslında bana çok da mantıksız gelmedi, siz ne dersiniz?