'FETÖ’nün iş dünyası yapılanması iddiasına yönelik soruşturma kapsamında Seyidoğlu Baklavaları’nın sahibi Mustafa Seyidoğlu da gözaltında. Sabah'ın haberine göre, savcılık tarafından ünlü iş adamının mal varlığına tedbir konuldu.

MALVARLIĞINA TEDBİR KARARI 

Savcılık kararıyla ünlü işadamının mal varlığına tedbir kararı konuldu. 1950 yılında Gaziantep'ten İstanbul'a göç eden Habeş Seyidoğlu tarafından kurulan 1952'den sonra mağazalaşmaya başlayan Seyidoğlu'nun Hadımköy Organize Sanayi Bölgesi'nde de fabrikası bulunuyor.

GÜLLÜ İÇİN İTİRAZ 

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullah Gülen Grubu'nun iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle hâkimliğe sevk edilen TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz ve Nejat Güllü'nün de aralarında bulunduğu 38 şüphelinin serbest bırakılmasına itiraz etti. Soruşturmayı yürüten savcılık, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan hakimliğe sevk ettiği ancak adli kontrol şartıyla serbest kalan 38 şüpheli için hâkimliğe itiraz dilekçesi gönderdi. Şüphelilerin, tekrar tutuklanmaları istendi.