Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye'de sporun ‘altın yumurtlayan tavuğu' Spor-Toto, ülke tarihinin en yüksek özelleştirme operasyonuna hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla özelleştirme sürecine giren Spor Toto Teşkilatı'nın, önceki gün yapılan köprü ve otoyolların özelleştirilmesi ihalesini geride bırakacak bir bedelle satış listesine gireceği öğrenildi.

2004 sonrasında “İddaa” oyunu sayesinde 8 senede Türkiye sporunun en önemli maddi kaynağı haline gelen Spor Toto'ya, bilançoları ve beklenti tabloları baz alınarak asgari 10 milyar dolarlık bir özelleştirme bedeli biçildiği belirtiliyor. İhale bedeliyle ilgili son sözü ise Başbakan Erdoğan söyleyecek.

NASIL SATILACAĞINA ERDOĞAN KARAR VERECEK

Özelleştirme İdaresi tarafından yürütülecek satış sürecinde Spor Toto'nun hangi model baz alınarak satılacağına Başbakan Erdoğan karar verecek. Teşkilat yetkililerinden alınan idari, teknik ve mali rakamlar doğrultusunda hazırlanacak detaylı rapor önümüzdeki günlerde Başbakan'a bir brifing olarak sunulacak. Bu karar sonrası Spor Toto Teşkilatı 2013-14 sezonu öncesi hazineye müthiş bir girdi sağlamaya hazırlanıyor.