Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Kanal 24 Televizyonu'nda katıldığı bir programda gündemdeki konuları değerlendirdi.

İNAN KIRAÇ'A UYARI

İşadamı İnan Kıraç'ın, CHP'nin birinci parti olacağına yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Babacan, belirli büyüklüğe ulaşmış ve ürünleri çok geniş halk kitlelerine ulaşmış kuruluşların sahiplerinin ve yöneticilerinin, siyasi duruşlarını pek açıklamadığını söyledi. Babacan, şöyle konuştu:

''Çünkü müşteri kitlesi olarak 74 milyonu hedefliyorsa tutup da halkın sadece belirli bir yüzdesinin oy verdiği bir siyasi partiye yakın duruş ilan etmek onu destekleyici şeyler söylemek o şirketin müşteri kitlesini ve pazar payını olumsuz etkileyebilir, bu bir risktir. Belli başlı iş adamlarının ve büyük şirketlerin siyasi duruş zikretmeleri kendileri açısından ve ilerideki iş kapasiteleri açısından bir risktir ve dünyada da bunu pek yapmıyorlar.

O siyasi partiden bir rant elde etmek ve çıkarı olma durumu haricinde iş adamları çok açık bir şekilde duruşunu söylemezler. Müşteri kitlesi olarak tüm Türkiye'yi hedefleyen bir şirketin bunları söylememesi gerekir normalde. Kendi görüşüdür buna da saygı duymak lazım.''

BAŞBAKAN DA KIRAÇ’IN CİDDİ BİR RİSKE GİRDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Erdoğan, "Doğrusu İnan Kıraç’ı bu işlerin içinde görmek istemem, bulaştığını duymak da istemem, yakıştıramam da." demişti.

"Söylenenler doğruysa" diye söze başlayan Erdoğan, Kıraç’ın ciddi bir riske girdiğini söylemişti.

Başbakan Erdoğan, "Belli bir güce sahip işadamı kendisi açısından da ciddi bir risk, hiçbir işadamı böyle bir riske girmez." diye konuşmuştu.

Erdoğan, "Bu sonuç böyle çıkmazsa mahçup mu olur? Her türlü mahçup olur. Dünyanın hiçbir yerinde işadamı böyle bir işe bulaşmaz" dedi.

RİSKE GİRMEYEN İŞADAMLARI

AK Parti, hükümet dışındaki partileri destekleyenlerin riske gireceği uyarısını yaparken, AK Parti’yi destekleyerek risksiz bir iş hayatını tercih eden işadamları da var.

AĞAOĞLU HER YERDE AÇIK AÇIK

AĞAOĞLU Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, geçtiğimiz Ocak ayında “ülkenin geleceği AK Parti'nin tek başına götüreceği iktidara bağlı” diyordu.

ZORLU DA OLSA

İş adamı Kemal Zorlu Başbakan’ın İzmir projeleri hakkında şöyle konuştu: "Müthiş heyecan duydum. Projelerin değil tamamı yüzde 25'inin yapılması İzmir'in çağ atlamasına neden olur. İzmirli olarak çok sevinir mutlu olurum. Çünkü, bu projeler gerçekleştiği takdirde İzmir dünyanın en önemli ve en güzel şehirlerinden biri olacaktır."

İHLAS HOLDİNG DESTEĞİ

AK Parti Mardin Milletvekili adayı olan Muammer Güler'e destek vermek için Mardin'e gelen İhlas Holding Yönetim Kurulu başkan yardımcısı Yavuz Özgün ve beraberindeki heyet Artuklu Kervan Saray otelinde Muammer Güler'le öğlen yemeğinde bir araya geldi. Yemekte bir konuşma yapan İhlas Holding Yönetim Kurulu başkan yardımcısı Yavuz Özgün, "Birlik ve beraberliğimizi bozmadan devletimize, vatanımıza olan bağlılığımızı göstermek amacıyla bu birlik ve beraberliğimizi sergilemek ve valimize olan desteğimizi göstermek hepimizin boynumuzun borcu olarak ben bu vesile ile mübarek Regaip Kandili'nizi ve üç aylarınızı tebrik ediyorum" dedi.

DEMOKRAT HABER