Yeni Türk Lirası'nın simgesini herkes başka bir şeye benzetti. En ilginç benzetme ise CHP'den geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Türk Lirası'nın yeni simgesini eleştirirken, “Merkez Bankası bağımsızlığının ulaştığı son nokta Tayyip Erdoğan’ın adının baş harflerini paramızın simgesi yapmak oldu” dedi.

 

Öztrak yaptığı açıklamada şöyle konuştu: “Merkez Bankası bağımsızlığının ulaştığı son nokta Tayyip Erdoğan’ın adının baş harflerini paramızın simgesi yapmak oldu. Böylece padişah olma özlemini her fırsatta sergileyen Başbakana, adına sikke basarak en güzel hediyeyi verdi. Artık paramızın değerinden sonra Başbakan’ın simgesi de sıcak paracılara emanet edilmiş oldu. Bu cüret ve ibret tablosunu halkımızın dikkatine sunarken, Başbakanlığın tuğra basma hazırlığına ne zaman başlayacağının da merak edildiğini hatırlatmak istiyorum.” dedi.

Bu arada sosyal medyada yeni simgenin Ermeni Dram’ının simgesine benzerliğine de dikkat çekildi. Türk Lirası simgesinin € ve £'un karışımı olduğu yönünde yorumlar yapan da oldu.