Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faizini yüzde 8.25 düzeyinde sabit tuttu.

Merkez Bankası beklendiği gibi politika faizini sabit tutarken, faiz koridorunun üst ve alt bantlarında da değişikliğe gitmedi.

Açıklamada, "Marjinal fonlama oranı yüzde 11.25, açık piyasa işlemleri çerçevesinde piyasa yapıcısı bankalara repo işlemleri yoluyla tanınan borçlanma imkanı faiz oranı yüzde 10.75 ve Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7.5" olarak sabit tutulduğu bilgisi de yer aldı.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Yılın başında alınan makroihtiyati önlemlerin ve para politikasındaki sıkı duruşun çekirdek enflasyon eğilimi üzerindeki olumlu etkileri gözlenmeye başlanmıştır. Gıda fiyatlarındaki yüksek seyir enflasyon görünümündeki iyileşmeyi geciktirmektedir. Bununla birlikte düşen emtia fiyatlarının enflasyon üzerindeki yukarı yönlü riskleri sınırlayabileceği değerlendirilmiştir" denildi.

Merkez Bankası açıklamasında, enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenecek ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutma yoluyla para politikasındaki sıkı duruşun sürdürüleceği de kaydedildi.