İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2011 yılında ilk toplantısını Vali Yardımcısı Naci Aktaş başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda yaptı. Toplantıda İŞKUR Erzurum İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, 2010 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 2010 yılında kurumlarına kayıtlı 12 bin 119 kayıtlı işsiz olduğunu belirten Ötügen, yıl içerisinde ise 92'si kamu kurumu olmak üzere toplam bin 256 kişinin istihdam edildiğini kaydetti. Geçen yıl özürlü, hükümlüler ile diğer işsizlere yönelek 84 meslek edindirme kursu düzenlediklerini de ifade eden İŞKUR İl Müdürü Ötügen, bu kurslara çoğunluğu erkek olmak üzere bin 941 kişinin katıldığını vurguladı.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURUSU ARTIŞ GÖSTERDİ


İŞKUR İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, bir önceki yıla göre geçen yıl işsizlik maaşından yararlanmak isteyen sayısında yüzde 35 oranında artış yaşandığını söyledi.
2009'da bin 549 kişinin işsizlik maaşı için müracaat ettiğine işaret eden Ötügen, 2010 içerisinde bu rakamın 2 bin 271'e ulaştığını bildirdi.
İşsizlik maaşından yararlanmak için başvuruda bulunan ancak şartları tutmayanların sayısında da artış yaşandığının altını çizen Ötügen, "İŞKUR olarak hak edenlere işsizlik maaşı veriyoruz. Ancak geçen yıl işsizlik maaşı için başvurup da şartları tutmayan 685 kişinin başvurusunu reddettik." diye konuştu.

CİHAN